Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Mărturii în exclusivitate: Rudele studentei moarte la Timișoara derulează propria anchetă

Mărturii în exclusivitate despre studenta găsită moartă în căminul Universității de Vest vin din Africa. Rudele lui Mercy sunt oameni influenți, ce fac parte din guvernul Ugandei și au declarat pentru Știrile Kanal D că derulează propria anchetă despre moartea misterioasă a fetei.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

O presiune uriașa resimt autoritățile din România, care trebuie să le răspundă demnitarilor din Uganda de ce Mercy a murit la o zi după ce a fost consultată de medici.

A facut infarct, la varsta de numai 24 de ani. Atat se stie momentan despre decesul subit al lui Mercy Berungi, studenta din Uganda, ce face parte dintr-o familie de oameni extrem de influenti. Desi nu vrea sa vorbeasca despre legaturile cu inaltii demnitari, unchiul fetei, care se pare ca face parte din Guvern, pune presiune pe cei care ancheteaza moartea nepoatei sale.

Citeste si: VIDEO| Moartea studentei din Africa, mister total

”Ceea ce este crucial acum pentru noi este că investigația să dea roade. Ce rude are, ce legături de familie, sunt aspecte pe care nu vreau să le discut acum.

Indiferent că era fiica președintelui sau fiica unui țăran, acest lucru nu este relevant”, spune unchiul studentei decedate.

Mercy a sunat duminica, din camera sa de camin, la 112 si a acuzat dureri, varsaturi si frisoane. Echipajul de pe ambulanta i-a administrat, in doar 10 minute de consult, o injectie cu algocalmin. Douasprezece ore mai tarziu, tanara a murit.

Citeste si: VIDEO| Descoperire șoc în cazul studentei din Africa găsită moartă într-un cămin studențesc din Timișoara

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro


Reporter:Credeți că Mercy ar fi putut muri de la această injecție?

Unchiul studentei: Aceasta este una dintre întrebările pe care le-am adresat și noi poliției, printre alte întrebări pe care le avem.

De ce i s-a adminsitrat injecția? De ce avea nevoie de injecție? Dacă au verificat-o și au constatat că nu este bolnavă, de ce i-au administrat medicamente?

Medicii sunt sceptici in ceea ce priveste un soc alergic la injectia cu algocalmin.

”Riscul major ramane reactia alergica dar efectele se vad imediat. Sunt multe alte cauze care pot duce la deces intr-o astfel de situatie. Cu febra ne putem gandi la o miocardita sau moarte subita de cauza cardiaca”, spune Tudor Ciuhodaru, medic primar, Medicină de urgență.

Unul dintre profesorii lui Mercy din Uganda spune ca tanara era o fata sclipitoare, orfana de mama si cu rezultate foarte bune la invatatura.

Citeste si: Caz șocant într-un cămin studențesc: tânără găsită fără suflare

”Niciunul dintre noi nu știam că ar fi bolnavă, nu știm ce s-a întâmplat.+ A fost studenta mea, la facultate”, spune Moses Sali, profesor universitar din Uganda.

”Este o studenta bursiera venita pe relatia noastra cu tarile non- UE+ Studenta si-a obtinut permis de sedere si de munca pana in anul 2021 din ce avem noi in dosarul ei”, spune Horea Băcanu, purtător de cuvânt Universitatea de Vest.

Si prietenii lui Mercy sunt socati ca tanara a murit in Romania. Din ce stiu ei, fata era crestina, si nu de religie musulmana. Pentru ca in Timisoara avea colegi care tineau Ramadanul, tanara ar fi profitat de acest post ca sa tina si ea un regim pentru a slabi.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

”Este atât de dureros să scriu asta. Mercy era o fată fericită, iubitoare de Dumnezeu care niciodată nu și-a pierdut credința. Acum, cerul a primit un înger. Fie ca sufletul ei frumos să se odihnească în pace”.

”Am vorbit cu ea pentru ultima oară joia trecută. Mi-a spus că este foarte bine. Asta mi-a spus ultima oară când am vorbit”, spune un prieten al tinerei.

Rudele influente ale tinerei din Uganda au declarat reporterilor Kanal D ca deruleaza propria ancheta si asteapta cu nerabdare rezultatele finale ale necropsiei din Romania.

Citeste si: Pastorul Radu Alin Lacatus, la munca pe camp in Germania: "Aici castig in doua luni mai mult decat in Romania intr-un an"

”Strângem absolut toate dovezile, toate informațiile de pe social-media. În plus, Mercy a vorbit cu familia ei chiar în dimineața aceea (n.r. înainte să moară). Avem inclusiv transcripturile acelei conversații”, spune unchiul tinerei.

Abia dupa ce ancheta va ajunge la final, familia lui Mercy va putea sa-i repatrieze trupul si sa o inmormanteze in Kampala, capitala Ugandei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI