Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Mărturiile pline de durere ale medicilor de la spitalul de copii, atacat, din Ucraina. "Am auzit șuieratul unei rachete" Zeci de oameni au fost la câteva secunde de moarte

Un spital de copii din Ucrain a fost atacat în urmă cu o zi. 41 de persoane au fost uciși, iar 170 sunt grav rănite. Medicii care au supraviețuit au făcut primele mărturii.

Redactia Stirile Kanal D,

Copii bolnavi și medici, la câteva secunde de moarte [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

La câteva secunde de moarte au fost medici, copii bolnavi de cancer și aparținători care se aflau în cel mai mare spital pediatric din Ucraina, atacat ieri cu rachete de croazieră rusești. Alții nu au mai avut nicio șansă la viață. Bilanțul final arată că 41 de oameni au fost uciși și aproape 170 răniți, între care și copii, după asaltul lansat de forțele Moscovei asupra mai multor orașe. La Kiev, a fost decretată zi de doliu, a transmis Cristian Sabbagh.

Copii bolnavi și medici, la câteva secunde de moarte

Un munte de ruine care încă fumegă este această aripă din cel mai mare spital oncologic pentru copii din Ucraina- atacată cu rachete rusești. Copii pacienți cu diverse tipuri de cancer se aflau in operații sau la dializă când o bombă le-a spulberat unora orice șansă la viață sau le-a tulburat viața si așa greu încercată altora.



Eram la serviciu, lângă fereastră, și efectiv într-o secundă colega mea a spus să intrăm în tură. Ne-am mutat 5 metri de unde stătusem până atunci și exact acolo a lovit, unde fusesem noi! Acea undă de șoc... Dacă am fi rămas acolo nu mai trăiam astăzi! Nu am mai fi fost aici!, a spus un medic.

Încă din primele minute de după atac, oameni simpli din Kiev au sărit in ajutor să salveze cât mai multe suflete dintre ruine.

La rândul lor, medici si asistente au scos copiii bolnavi de cancer in stradă, unde pe trotuare au continuat procedurile urgente si vitale pentru cei mici.

Citeste si: „A murit și copila, au murit și părinții” O familie din Bistrița și-a găsit sfârșitul în propria locuință, după ce s-a întors din străinătate. Cum s-a produs tragedia- kanald.ro

Citeste si: Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

De suferit după aceste atacuri au avut si oamenii care locuiesc în zona spitalului din capitala Kiev.

Am auzit șuieratul unei rachete! A lovit prima dintre ele și efectiv după numai câteva secunde a lovit și a doua. A căzut lângă o casă de pe această stradă.

Toate geamurile au fost spulberate! Nu e deloc bine..., a spus un medic.

Comunitatea internațională a condamnat în termenii cei mai duri acest atac, în timp ce Rusia neagă orice responsabilitate.

Citește și: VIDEO Minoră cu probleme psihice, lăsată gravidă de iubitul mamei. Femeia a descoperit ororile la care îi era supusă propria fiica

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI