Medici specialiști din policlinici, membri ai Asociației Profesionale al Medicilor din Ambulator (APMA), au protestat din nou, luni la prânz, în fața Policlinicii Vitan din București.

Citește și: Guvernul caută soluții pentru criza din sănătate. Ședință de urgență la Palatul Victoria

Medicii din ambulatoriu sunt nemulțumiți de lipsa de claritate a autorităților în legătură cu decontările CNAS, în contextul apropierii datei-limită de 1 iulie când acestea ar trebui să rămână sub nivelul costurilor reale.

Ce se schimbă de la 1 iulie pentru medici și pacienți

Medicii specialiști din ambulatoriu se tem că, de la 1 iulie, vor câştiga mai puţini bani. Și susțin că tarifele din următorul contract cadru ar fi mai mici decât cele de acum.

"Valoarea punctului decontat, rămasă acum la 4.5 lei, este inacceptabilă în condițiile creșterii inflației și a măririi tuturor taxelor și a costurilor operaționale ale cabinetelor", au transmis medicii din APMA. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Medicii din ambulatoriu amenință cu renunțarea la contractul cu CNAS 

Medicii din policlinici amenință cu renunțarea la contractul cu CNAS, nemulțumiți de noul contract cadru, transmite TVR.

Medicii din policlinici susțin că banii pe care îi primesc acum de la Casa de Asigurări de Sănătate sunt mai mult simbolici și că niciodată sistemul nu a mai fost atât de prost finanțat ca acum.

" În condiţiile în care nu găsesc finanțare, în condițiile în care există riscul în acest moment ca valoarea punctului să scadă sau să rămână nemodificat, există riscul ca, de la 1 iulie, să se oprească furnizarea de servicii medicale în prespital",

a declarat Cosmin Alexandrescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Ambulator.

Medicii specialiști din ambulatoriu, protest împotriva noilor decontări de la CNAS

Medicii specialiști din ambulatoriu, protest împotriva noilor decontări de la CNAS

[Sursa foto: Captură YouTube]

Guvernul îi duce cu vorba pe medicii din ambulatoriu

La începutul anului, medicii de familie și cei din ambulatorii au protestat în repetate rânduri, tocmai pentru că propunerea de modificare a contractului cadru era de a reduce tarifele.

În urma negocierilor, punctajele au rămas la fel, dar doar până la 1 iulie.

Valeria Herdea, preşedintele CNAS, a declarat:" Sunt convinsă că putem găsi soluții și cred că, în etapa următoare, vom putea face și o analiză a nevoilor și a costurilor din sistem. Și, sigur o predicție a ceea ce este nevoie pentru ca, la 1 iulie, să avem un contract derulat în condiții măcar la fel ca și acesta, care a început la 1 iulie 2023".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si