„De cele mai multe ori nu iti dai seama singur ca esti manipulat, pentru ca ai niste beneficii, de exemplu beneficiul ca te simti in siguranta si trebuie sa vina cineva din afara sa iti spuna vezi ca se foloseste de tine, vezi ca profita, persoana nu e ce credeai dar tu nu crezi de foarte multe ori. Si pentru ca esti in confort si pentru ca ai reflexul de ai lua apararea celui la care tii, daca nu ai face asta i-ai vedea defectele.

De multe ori parintii spun nu te potrivesti cu asta... se foloseste de tine, profita si pentru ca a fost atacat tu ii iei apararea si continui cu acest rol de persoana manipulata”, spun psihologii.

Metoda Loverboy sau când suntem influențați de partener

„Îții dai seaman daca este loverboy cand e misogin, iti povesteste experiente cu alte femei si vrei si tu sa ajungi la nivelul ala petru ca el te face sa te simti inferioara, cand iti face promisiuni dar nu pe care le ai cerut tu, iti promite ceea ce crede el ca te ar incanta. Este loverboy cand il vezi ca se supara si intoarce foaia, te bate si iti si face oferte necerute si asta te destabilizaeaza, te face sa crezi ca el este destinul tau. Îti e si frica, iti e si drag intr-un fel, acest amestec te face sa iti pierzi personalitatea in fata lui”, spun psihologii.

Ce metodă să folosim ca să aflăm dacă suntem influențați de partener

„Ti-ai dat seama ca esti manipulat de partener. Ce faci? Primul lucru este sa vorbesti, discutand iti dai seama unde te situezi, ca poate il suspectezi degeaba, iti dai seama ca exista si oameni de alta factura decat asta pentru ca te multe ori intri intr-o relatie manipulatorie neavand experienta cu alti oameni, si atunci nu stii ca se poate si altfel”, spun specialiștii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

„Victima dupa ce a fost manipulata sau victima unui loverboy daca are prietenii cu alte persoane de acelas sex, pentru o fata este foarte important sa fie prietena cu alte fete prin aceasta comparatie, prin impartasirea experientelor ea incepe sa inteleaga ca se poate si altfel in viata aceasta”, spun psihologii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si