E o adevarata provocare sa gasesti macar un kilogram de carne de miel romanesc in rafturile marilor magazine, invadate de importuri. Cu toate ca stanele mioritice sunt pline, oferta e una exclusiv exotica si extrem de scumpa. De pilda, un cotlet adus din Noua Zeelanda, care cantareste putin peste 500 de grame, costa 110 lei!

Citeste si: VIDEO| Alerta in pietele din toata tara! Inspectorii au descoperit sute de kilograme de peste expirat sau tinut in conditii ingrozitoare

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iar diferenta de calitate e ca de la cer la pamant, spun crescatorii de la tarabe, care se lupta cu importurile ca si cu niste mori de vant.

In vreme ce la importuri preturile au explodat, in piete, kilogramul de carne de miel autohton se vinde cu 24 de lei, la fel ca anul trecut. O varianta sa il cumparati ceva mai ieftin, poate cu 19 lei, ar fi sa va duceti direct la stana. Lucru pe care tot mai putini il fac. De aceea, ciobanii spun ca sunt obligati sa dea miei, de multe ori de pomana, samsarilor.

Citeste si: VIDEO| S-a ieftinit carnea de miel. Care sunt preturile

Romania ocupa locul 4 in Uniunea Europeana la numarul de ovine. Paradoxal, insa, numai in 2017 am cumparat carne de oaie din strainatate in valoare de 3,5 milioane de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si