Mai mulți români au furat 2,5 milioane de euro din sute de conturi bancare ale spaniolilor. Ei acționau din „capitala hackerilor”, după cum spune presa din peninsulă. Ce metodă aplicau infractorii aflăm chiar acum de la colega mea, Larisa Rațiu, a transmis Simona Pătruleasa.

Hackerii vâlceni au furat 2,5 mil de euro

Este vorba despre 3 grupuri infracționale din Vâlcea, oraș supranumit de poliția spaniolă și de presă „capitala hackerilor români”.

Infractorii care au fraudat mai multe companii din Spania controlau cel puțin 630 de conturi bancare.

Care era însă metoda pe care o aplicau ei?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ei bine, mai întâi preluau controlul mailurilor unor companii. Se conversau cu partenerii lor de afaceri și îi făceau pe aceștia să încheie diferite tranzacții. Numai că în loc să trimită banii în conturile firmelor reale, banii ajungeau în conturile hackerilor vâlceni. 

Aceeasi metodă de înșelătorie o aplicau și pe anumite platforme pentru închirierea de apartamente. Indivizi pretindeau sub identități fictive că dețin proprietăți în diferite destinații turistice, însă turiștii înșelați nu vorbeau niciodată cu adevăratul proprietar, ci cu românii.

Citește și: VIDEO- EXCLUSIV- Noua înșelătorie care face victime! Prin această metodă escrocii vor să fure datele românilor

După fiecare infracțiune, membrii grupării infracționale transferau succesiv sumele de bani prin diferite conturi controlate de ei, după care le retrăgeau din bancomate din diferite țări europene.

Indivizii au fraudat astfel zeci de companii spaniole. Ca exemplu, într-un singur caz prejudiciul a fost de 284.000

de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si