Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat luni, 8 ianuarie, într-o conferință de presă că o renunțare la cota unică de impozitare și o trecere la impozitarea progresivă nu este potrivită în prezent, subliniind că acest lucru este un subiect de discuție pentru reforma fiscală din 2025.

Citește și: VIDEO- Turnătorii, recompensați de stat. Ministerul Finanțelor vrea să-i răsplătească pe cei care îi dau în vileag pe evazioniști

"Toți am văzut care este efectul benefic al cotei unice. Și suntem în continuare beneficiari ai acestei cote unice. Ne-am bucurat de ea. Este un subiect de discuție pentru viitoarea reformă fiscală care nu este atributul meu pe perioada acestui mandat”, a afirmat luni ministrul Marcel Boloș. 

Marcel Boloș: "Impozitul progresiv are perioadele lui în care poate fi introdus"

Ministrul de Finanțe a adăugat „va trebui luată decizia cea mai bună pentru țară și pentru oameni, în care să asigurăm sustenabilitatea finanțelor publice ale României.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Impozitul progresiv are perioadele lui în care poate fi introdus, dar pentru că suntem într-o perioadă în care România și românii au nevoie de sprijin și o duc destul de greu, nu cred că este un moment foarte potrivit pentru a discuta despre impozitul progresiv, este punctul meu de vedere ca profesor de finanțe”, a explicat Boloș.

Ce se întâmplă cu controalele fiscale ale ANAF în 2024

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a mai afirmat că anul 2023 a fost încheiat cu aproximativ 87.000 de inspecţii fiscale şi inspecţii antifraudă şi cu o valoare a constatărilor suplimentare de 11 miliarde de lei.

El a mai anunţat că targetul pentru 2024 este ca valoarea medie a încasărilor lunare să ajungă la 40 de miliarde de lei.

“Închidem anul 2023 cu aproximativ 87.000 de inspecţii fiscale şi inspecţii antifraudă şi cu o valoare a constatărilor suplimentare adunate la un loc de 11 miliarde de lei. (…) Targetul pe care ni l-am fixat pentru anul 2024 este ca valoarea medie a încasărilor lunare să ajungă la 40 de miliarde de lei”, a mai transmis ministrul Finanţelor.

Care a fost deficitul bugetar al României în 2023

România ar putea încheia anul 2023 cu un deficit bugetar sub 5,7%, a anunţat, luni, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, într-o conferinţă de presă.

"Deficitul bugetar estimat era de 5,9%. Calculele ne arată că stăm mult mai bine, sub 5,7%, ca să spun aşa. Dar aveţi răbdare. În conferinţa de presă următoare o să vă prezint şi datele din contul de execuţie bugetară, pentru că ne apropiem de final pe partea de regularizări pe care le avem de făcut, astfel încât să nu vă dau cifre care bântuie după aceea", a spus Boloş. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si