„O delegație a Fondului Monetar Internațional se află într-o misiune de control în țara noastră. Experții veniți au mers în această dimineață la Ministerul Muncii. Colega mea, Diana Buzea, știe exact programul delegației și ni se alătură cu detalii. Bună ziua, Diana”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Vizită a FMI în România

„Bună ziua, Cristina! Timp de patru zile vor fi discuții cruciale legate de banii românilor între delegația de la FMI, guvernanți și reprezentanții instituțiilor financiare.

Astăzi, discuțiile s-au purtat la ministerul Muncii, aici unde ne aflăm și noi și s-a vorbit despre pensii și despre salarii. Pensiile reprezintă o temă extrem de importantă pentru că reprezentanții FMI vor ca recalcularea lor să se facă în mai multe etape. Vă reamintesc aici faptul că în luna septembrie toate pensiile trebuie recalculate după noua formulă de calcul, iar unele dintre ele vor crește chiar și cu 40 la sută. Ei bine, reprezentanții FMI spun că ar trebui modificată noua lege a pensiilor pentru că are un impact bugetar mult prea mare. S-a discutat, vă spuneam, și despre salarii pentru că cei de la FMI vor o impozitare progresivă de până la 25 la sută pentru salariile care depășesc un anumit plafon și este vehiculat cel de 8 mii de lei. De asemenea, aceștia doresc și o singură cotă de TVAîn țara noastră.
Ei bine, să știți că au fost discuții și ieri la ministerul Finanțelor, nu cu ministrul Marcel Boloș, ci cu secretarii de stat, iar până la finalul acestei misiuni cei de la FMI vor discuta și cu guvernatorul BNR”,
a transmis Diana Buzea, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: Pensiile sub 3.000 de lei ar putea scăpa de impozitare. Veste excelentă pentru pensionari

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si