Close sidebar
Close sidebar

VIDEO -Misterul lui Arthur - ucis sau nu de prințul din Liechtenstein?

A fost sau nu Arthur ursul omorât de prințul Emanuel von and zu Lichtenstein? Este întrebarea la care trei instituții de mediu nu au reușit să răspundă

Iulian Ciurea,

Misterul lui Arthur - ucis sau nu de prințul din Liechtenstein?

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dilema unor localnici e și dilema ministrului Mediului- care spune că nu are habar ce urs a împușcat prințul străin venit la vânătoare plătită în România... Halucinant e că demnitarul nici măcar nu știe să-i pronunțe numele în conferința de presă.

„Ministerul nu a detinut nicio informatie cu privire la existenta ursului Arthur, insa certitudinea exista in ceea ce priveste exemplarul recoltat”, spune ministrul mediului.

Ca să aducă la lumină adevărul o dată pentru totdeauna- ministrul Mediului susține că autoritățile vor preleva probe ADN de la ursul ucis- despre care organizațiile nonguvernamentale susțin că ar fi Arthur- cel mai mare urs brun ce a existat în România.

Misterul ursului brun ucis de prințul de Liechtenstein- probe ADN

Mostrele ar urma să fie comparate cu orice astfel de probe pe care le deţin organizaţiile de mediu, dacă acestea există, spune ministrul.

Oricare ar fi adevărul- localnicii din Ojdula spun că cineva tot minte... E cert că a fost împușcat un mascul- iar ei nu văd de ce- de vreme ce în sat- printre gospodării- coboară la atac doar femele cu pui....

„Din punctul meu de vedere, nu cred că Arthur a venit jos. Ursul respectiv, așa numit Arthur, dacă e mascul și stă în pădure, nu poate să ajungă pe lângă sat. Ursul dacă era masculin ăla nu făcea probleme. Fac cu puii, femelele”, spun oamenii.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Pe de altă parte- autoritățile susțin sus și tare că pe 13 martie- respectivul urs ar fi fost împușcat legal- că prințul austriac ar fi avut permis de port armă- dar și autorizație de vânătoare.

Dar cum a ajuns prințul în Ojdula, este o altă întrebare la care responsabilii nu au putut să răspundă.

Prințul nu poate să lămurească misterul ursului ucis

Emanuel de Liechtenstein susține că ursul pe care l-a vânat a fost considerat periculos de autoritățile române și spune că va oferi tot sprijinul în anchetă.

În scurta sa vizită în România, de trei zile, el s-ar fi cazat la un castel din Zăbala, o localitate aflată la 25 de kilometri de Ojdula, unde o cameră costă 500 de euro pe noapte!

Prințul a declarat pentru presa internațională că ar fi fost invitat în România să ucidă o femelă, doar că afirmația se bate cap în cap cu ce scriu negru pe alb admiminstratorii fondului de vânătoare- care spun că ursul doborât de gloanțe este un mascul de aur, care a obținut un punctaj de 593, dintr-un total de 600.

În urma scandalului- rămâne dosarul penal de la parchet- pentru braconaj și uz de armă fără drept- care e departe de a fi soluționat- dar și problema urșilor din Ojdula. Ultimul mesaj RO-Alert a fost dat aici pe 26 aprilie și anunța prezența unei ursoaice cu trei pui în sat. Practic, moartea lui Arthur sau a altui mascul- nu a rezolvat nimic.

După ce s-a speculat ba că blana ursul ar fi fost scoasă din țară, ba că e la o tăbăcărie din Târgu Secuiesc, autoritățile ne liniștesc. Trofeul e în țară și probabil va ajunge la muzeu- ca să ne amintească pentru totdeauna de soarta nefericită a bietului animal.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI