O adolescentă a fost pe punctul de a-și pierde viața pentru un selfie făcut pe un debarcader de piatră în momentul în care a fost luată de un val uriaș.

Deși vântul bătea cu putere și valurile erau înalte, turista, care se afla în zona North Yorkshire, pe malul Mării Nordului, a ținut morțiș să-și facă o poză cu imaginea apei învolburate.

Citește și: VIDEO- Ciaran lovește ca o „bombă meteo” Europa. Cea mai puternică furtună din ultimii ani

Tânăra a ignorat avertismentul pazei de costă potrivit căruia nicio fotografie nu merită să mori.

Tânăra, luată pe sus de valul uriaș

În ultimele zile, furtuna Ciaran a lovit nordul Europei cu forţa unui uragan, iar vântul a făcut ca valurile să ajungă și la 20 de metri, potrivit Daily Mail

Un videoclip distribuit pe rețelele de socializare a surprins momentul în care adolescenta, catalogată drept „inconștientă” în spatele camerei, a fost luată de un val puternic.

Ea a fost doborâtă la pământ, însă a avut noroc că a putut să se ridice în picioare exact la timp pentru a evita să fie dusă în marea care forma un cazan cu apă și stânci langă debarcaderul de piatră.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După ce a fost udată din cap până în picioare, tânăra s-a îndreptat în grabă către zona mai sigură a debarcaderului.

La un pas de moarte din cauza unui selfie

Steve Hart, ofițer superior de operațiuni pentru Paza de Coastă, a spus: „Sfatul nostru este ca în situația în care există avertizare de furtună și nu trebuie neapărat să mergeți undeva, să rămâneți în casă”.

„Nu merită să-ți riști viața pentru o poză sau un selfie și nici nu merită să riști viața voluntarilor noștri, care ar trebuie să vină să te scoată din apă și să te salveze”,  a spus oficialul britanic.

Alte înregistrări arată mai multe persoane, inclusiv copii mici, mergând de-a lungul debarcaderului înainte ca paza de coastă să intervină pentru a-i îndepărta din calea valurilor.

Zona debarcarderului, închisă după incident

Zona debarcaderului din East Pier, unde a fost filmată adolescenta, a fost închisă în urma mai multor incidente care au implicat publicul, inclusiv copii.

Un alt videoclip, distribuit pe X de The Whitby Photographer, arată o altă femeie mergând pe dig și fiind doborâtă de valuri de două ori.

Citește și: VIDEO- Jumătate de țară sub cod galben. 20 de județe se află sub atenționare de vânt puternic

Răspunzând unui comentator care a spus că ar fi „emoționant” să fii atât de aproape de valuri, fotograful a spus: „Sunt momente în care poți să urmărești valurile cu un risc relativ mic”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Duminică nu a fost ziua aceea, fata pe care am fimat-o a fost doborâtă de două ori și a aterizat la câțiva centimetri de marginea peretelui, în timp ce la doar 16 km distanță doi oameni au fost duși de pe Staithes Pier în mare. Îmi imaginez că nu a fost „emotionant” pentru niciuna dintre părțile implicate care au crezut inițial că va fi „incitant”.

Un alt videoclip difuzat pe rețelele de socializare arată un bărbat „nebun” în costum de baie care urlă de încântare în timp ce valuri uriașe se prăbușesc asupra lui pe coasta Jersey, în Insulele Canalului.

Clipul, distribuit pe un grup de chat pe Facebook, a primit comentarii care l-au etichetat pe vânătorul de furtuni drept „idiot”.

Un localnic a spus: „Ce tâmpit total, după toate avertismentele date de autărități să fie evitate zonele de coastă! În mod clar, nu au prea mult creier și bun simț. Nicio considerație față de serviciile de urgență dacă întâmpină dificultăți și are nevoie de salvare!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si