Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | NEAM UNIT. Românii pe care Italia nu i-a făcut fericiți

Românii plecați în străinătate încep să se întoarcă acasă cu visuri mari și idei pe care vor să le pună în practică fix în comunitățile din care au plecat. O familie din Vrancea s-a întors după mai bine de un deceniu petrecut în Italia și a dezvoltat o fermă, unde crește capre și produce brânzeturi, în mod tradițional.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cei doi soți au descoperit bucuria traiului simplu, la țară, abia după 15 ani petrecuți departe de casă și de cei dragi. Ca fiecare român care emigreaza, au plecat în căutarea unui trai mai bun. Chiar dacă nu se cunoșteau pe-atunci, calea străinătății i-a purtat spre Italia, în Modena. Acolo, Marcela s-a angajat ca asistent medical la un spital de stat din oraș, iar Marcel ca muncitor în construcții.

Marcela Pricop: Abia atunci am inteles, in luna aceea de voluntariat, ce inseamna sa ajungi intr-o tara straina si sa nu stii sa vorbesti limba si cat este de greu sa reusesti sa comunici. Nu stiam foarte bine, dar am avut taria sa invat cat se poate de repede. In momentul in care am plecat nici nu m-am gandit ca vreodata ma voi mai intoarce acasa. Eu am reusit sa ma integrez in sistem foarte bine, imi placea foarte mult ceea ce faceam.

Sistemul de acolo te invata sa fii un foarte bun asistent medical, esti trimis la cursuri de specializare.

Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Absolventul de teologie care a descoperit beneficiile mierii

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În Italia, nu duceau lipsă de nimic, dar dorul de casă a ars prea mult în inimile celor doi. După 15 ani, au considerat că este suficient și au decis că trebuie să se întoarcă în România, dar au venit și cu un plan care le încolțise în minte de ceva vreme. ca să aibă un venit sigur din care să trăiască, au deschis o fermă de capre la Răcoasa, în județul Vrancea.

Măricel Tafta: De la 97 de capre am ajuns la un efectiv de 500. Muncim, stau bine pe perna mea, este bine acasa. Nu pot sa spun...si in Italia a fost bine. Dupa ce tanjesc din Italia este curatenia, dar in rest nimic.
 
Marcela Pricop: Lucrul pe care el il spunea mereu era: ma intorc acasa, ma apuc de ce as fi vrut sa fac odata si n-am facut si cu siguranta de foame nu voi muri.

Pentru ca ajunge la un moment dat, dupa ce stai in strainatate, sa-ti fie dor de meleagurile tale de acasa si sa-ti doresti sa te intorci acasa. Nu stiam de unde sa ma apuc, de unde sa incep. Nu eram de specialitate, imi era greu. Sotul tot timpul imi spunea: daca vrei sa faci ceva nu face dintr-o cantitate mare de lapte, fa dintr-o cantitate mai mica. Daca e sa se strice sa nu aruncam atat de mult lapte. Eram incapatanata. Doream sa fac din prima tot.

După îndelungi cercetări și experimentări, au creat un portofoliu propriu de rețete și produse de care sunt mândri. Pe toate le vând pe comanda sau la târgurile tradiționale.
 
Marcela Pricop: Ca sa ajungem la toate sortimentele, desi aici nu sunt toate pentru ca perioada de lactatie s-a incheiat, am citit foarte, foarte mult. Am intrebat in toate locurile posibile. Unde simteam ca cineva stie cate ceva de lape si prelucrarea lui, eu intrebam.

Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Alex și-a căutat norocul printre străini, dar tot acasă a cunoscut succesul în afaceri 

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Dupa ce au lasat traiul din Italia pentru viata sanatoasa de la tara cei doi au planuri mari. Vor sa deschida un centru de prelucrare al laptelui si o mica pensiune unde sa-i poata caza pe turistii curiosi sa vada intregul proces de preparare a produselor traditionale din lapte de capra.

Mai multe despre afacerea celor doi soți aflaţi pe 1 Decembrie, într-o ediţie specială a Ştirilor Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI