Loris Tobias a fugit din România în timpul regimului comunist pe când era doar un adolescent. Chiar dacă s-a întâmplat cu mulți ani în urmă, încă tresare când își amintește cât de amară i-a părut înstrăinarea. Perioade scurte a locuit în aproape fiecare țară din Europa.

Loris Tobias: Azil politic am cerut in Elvetia, Italia, Germania, Olanda, aproape in toate tarile prin Europa am cerut.

Prima data am cerut azil politic in America, multi romani fugeau atunci si te imprieteneai. Nu erau multi ca acum. Atunci puteai sa-i numeri, erau vreo 50-60 de romani, dar pentru noi eram multi 50-60 de romani pe vremea aceea pe timpul lui Ceausescu. Acum cred ca sunt milioane de români.

S-a stabilit în Italia și a cunoscut-o pe Simona, românca pe care a și luat-o de soție. Chiar dacă se aveau unul pe celălalt, nu le-a fost deloc ușor.

Loris Tobias: Dorul de casa, dorul de tara, dorul de a iesi sambata, duminica, dorul de tara, traditii, mancaruri, aproape tot...Stai, e frumos si acolo. Stai bine, dar nu e ca la tine acasa.

Citeste si: NEAM UNIT. Nicoleta Chirică a creat un brand internațional de succces

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cum trebuia să-și câștige traiul, Loris a început să lucreze într-o florărie și acolo a învățat să facă aranjamente spectaculoase. Florile au devenit marea pasiune a românului care a ajuns- în timp- să fie apreciat de straini.

Creațiile sale au înfrumusețat nunta lui Francesco Totti cu Ilary Blasi, l-au uluit pe mogulul italian Flavio Briatore și au transformat ceremonia dintre celebriii actori de la Hollywood, Tom Cruises și Katie Holmes, într-una de vis.

Succesul nu i-a alinat românului dorul de țară.

Loris Tobias: Sarbatorile sunt romanesti aici, sarbatorile sunt sarbatori, nu ca acolo. E viata mult mai frumoasa la noi in Romania. Niciun roman, ori ca e in Germania, ori in Italia, oriunde ar fi...sa se simta ca la el acasa nu exista. Poate sa spuna ca: m-am acomodat, ca-mi place, dar nu se simte niciodata ca la el acasa.

Întreaga poveste a floralului sibian o aflaţi pe 1 Decembrie, într-o ediţie specială a Ştirilor Kanal D.

Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Alex și-a căutat norocul printre străini, dar tot acasă a cunoscut succesul în afaceri 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si