Margareta Ardelean a început afacerea în propria bucătărie, în casa părintească. Își amintește cu umor și nostalgie cum s-a chinuit o zi întreagă să prepare manual paste fainoase.
Margareta Ardelean, proprietar fabrică: Impreună cu soțul, am început dimineața la 8.00 și, până seara la 16.000, am făcut paste, am experimentat să le facem cât mai bune.
Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Românii pe care Italia nu i-a făcut fericiți
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
În timp, a aprofundat rețeta simplă a bunicii după propriul gust, a testat ingrediente, a experimentat și a echilibrat gramaje.
De aici încolo, afacerea cu paste făinoase a Margaretei Ardelean parcă a prins aripi și s-a tot extins.
Astăzi, fabrica pe care a ridicat-o din temelii alături de familie produce 20 de sortimente, inclusiv paste bio, din făină italieneasca măcinată din grâu dur.
Pe lângă făina de de calitate superioară, producătorii folosesc doar ouă proaspete, procurate de la fermele locale.
Investiția inițială a fost de șase mii de euro.
Cu ajutorul unei finanțări nerambursabile de minimis în valoare de 300 de mii de euro și alături de familia ei a ridicat, în timp, o fabrică ultramodernă, care produce între 45 și 60 de tone de paste făinoase pe lună.
De anul acesta, proprietarii au început să participe la târguri gastronomice internaționale. Vor să extindă afacerea și se gândesc să exporte pastele produse în România.
Citeste si: NEAM UNIT. Nicoleta Chirică a creat un brand internațional de succces