Klaus Iohannis a declarat miercuri, la New York, despre modificarea legii care i-ar fi permis să candideze la Senat că nu a dorit o lege pentru el şi că va avea grijă ca această lege să nu existe.

Citește și: Când se termină mandatul lui Klaus Iohannis. Ziua în care nu va mai fi președintele țării

"Despre această lege pot să vă spun şi acum, fiindcă pentru mine este foarte clar.

Nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine şi pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă că această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană şi atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref, nu va exista această lege şi eu nu doresc să existe", a dat el asigurări în declaraţii pentru jurnalişti, pe marginea Adunării generale a ONU.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

Șeful statului a refuzat să răspundă la întrebarea dacă există o altă soluţie juridică pentru a candida, replicând: "toate acestea le vom discuta acasă".

Scandal politic uriaș pe tema "legii pentru președinte" 

După scandalul legii care ar urma să-i permită președintelui să candideze pe listele PNL, liderii celor două partide din alianța de guvernare nu-și mai vorbesc, iar o posibilă alianță după alegeri este exclusă de liberali.

Liberalii au luat foc după ce ocial democrații au spus că nu vor susține proiectul care garanta șefului statului un loc pe listele PNL la alegerile parlamentare, asigurându-i un fotoliu sigur după retragerea de la Cotroceni.

Întrebat cum crede că va continua guvernarea până la alegeri şi dacă e posibilă o reluare a coaliţiei PNL-PSD după scrutin, şeful statului a spus că este prematur să ofere un răspuns.

"În mod normal, după alegeri se numără voturile din Parlament şi de acolo se fac sau nu se fac anumite coaliţii care dau guvernarea. Este cam devreme să vorbim ce va fi după alegeri. Dacă actuala coaliţie va reuşi să guverneze până la alegeri sau nu, vom vedea după ce ne întoarcem acasă. Probabil o să am câteva discuţii pe această temă, că până la urmă avem nevoie de o guvernare, dar asta nu înseamnă că partidele trebuie să renunţe la abordările lor politice în campanie şi nu cred că e de aşteptat ca în această perioadă candidaţii de vârf să renunţe la abordări politice. Este o situaţie care, evident, va fi destul de complexă", a declarat Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si