Zgomotele asurzitoare de bombardamente, la doar două sute de metri de granița Ucrainei cu România, i-au speriat ca de moarte pe localnicii din Chilia Veche.

Românii trăiesc în teroare din cauza atacurilor rusești

În teroare trăiesc și tulcenii din Plauru, sat aflat în comuna Ceatalchioi, aproape de scena războiului.

Iar scenariul nedorit pare să fi devenit cruntă realitate. Bucăți din dronele folosite la atacul asupra portului Ismail din noaptea de duminică spre luni, ar fi căzut pe pământ românesc.

Ministrul Apărării s-a dus să le vadă cu ochii lui.

Citește și: Un nou atac cu drone a avut loc asupra portului Izmail de pe Dunăre. O persoană a decedat în urma atacului

„Vreau să vă asigur și pe dumneavoastră și pe cei care vă urmăresc, că la acest moment, România nu este subiectul niciunei forme de agresiune și că din acest punct de vedere cetățenii României pot sta liniștiți”,  a transmis Ministrul Apărării.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Fragmentele de dronă au fost ridicate de militari și vor fi expertizate să se afle exact dacă provin de la atacurile recente ale rușilor. Analiștii străini vorbeau încă de ieri despre acest nefericit incident, dar autoritățile au negat, în frunte cu președintele României.

Astăzi, în deschiderea SUMMIT-ului inițiativei celor Trei Mări care are loc la București, Klaus Iohannis a cerut o anchetă de urgență.

Președintele Ucrainei a explicat cum ar fi ajuns bucățile de dronă în România.

Primarul spune că a discutat cu autoritățile din București și caută soluții pentru a-i reloca pe cei care vor să se mute din localitate de teama bombardamentelor.

Dar nu toată lumea vrea să fugă din calea dronelor. Sunt și localnici care ne mărturisesc că au văzut multe la viața lor și nu se sperie atât de ușor.

Comuna Ceatalchioi se află vizavi de portul ucrainean Ismail. Cele două localități sunt despărțite doar de Dunăre, iar oamenii trăiesc sub teroarea bombardamentelor de câteva luni deja.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si