Nicoleta lucrează de 15 ani în domeniul HORECA, iar acum este plătită cu salariul minim pe economie. La auzul veștii că și-ar putea rotunji veniturile cu câteva zeci de lei, recunoaște că...

Nicoleta, angajată în Horeca: „Luând în considerare că am trei fete, nu știu cum să-i împart, cam ce aș putea să le mai iau în plus de acești bani.”

Contribuții reduse mai mult pe hârtie 

Acum, angajații plătesc 25% din salariul brut drept contribuții la sistemul de pensii. Dacă propunerea mai multor parlamentari PNL se va aplica, cota ar scădea cu 5 procente.

Să luăm exemplul unui ospătar plătit cu salariul minim pe economie. După plata taxelor, rămâne cu un salariu net de 1534 de lei. Dacă s-ar aplica o cotă redusă la CAS, i-ar mai intra în portofel 72 de lei. În total, 1606 lei în buzunar.

Nicoleta, angajată în Horeca: „Dar cu 72 de lei nu cred că poți să faci mare lucru. La ce prețuri sunt acum și la cât au crescut toate și...Nu prea ne mai ajungem... ”

Și Cristi lucrează tot în HORECA. Pe el, această măsură îl mulțumește.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Propunere: Tichete de muncă în loc de salariu pentru cei care prestează servicii casnice

Cristi, ospătar: „Nu mi se pare doar praf în ochi, pentru că de 72 de lei îți poți achiziționa mai multe chestii cu care să trăiești, adică nu e ceva de colo și orice venit în plus e binevenit.”

Răzvan, barman: „Deși suma nu este o sumă foarte mare, consider că este un sprijin, indiferent de sumă.”

Pentru angajatori, singurul câștig e că angajații primesc bani în plus.

Doina Guven, patron restaurant: „72 de lei nu e o sumă, dar.. Ca să ne raportăm, că tot e la modă uleiul, înseamnă probabil un bax de ulei în plus într-o lună de zile.”

Inclusiv parlamentarii care au făcut propunerea recunosc că banii nu sunt suficienți

Inclusiv parlamentarii care s-au gândit la această propunere recunosc că acești bani nu sunt suficienți, dar că e un pas înainte. 

Tudor Polak, deputat PNL: „Nu știu dacă este o sumă care acoperă toate nevoile, în acest moment. Noi va trebui să avem grijă de cetățenii români care muncesc astăzi, să ne asigurăm că aceștia își păstrează locurile de muncă.

Citeste si: Țeapa din spatele salariului promis prin SMS

Numai că partenerii de la guvernare sunt de altă părere

„- Ne puteți spune opinia în calitate de ministru?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Marius Budăi, ministrul Muncii: Nu susțin!”

În acest moment, proiectul este în dezbatere în Camera Deputaților.

Citeste si: Noile cote TVA din 2022. Tichete, plafoane, noutăți fiscale

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si