Credincioșii au venit în număr mare, din toate colțurile țării ca să se închine la capul Sfântului Toma adus din Grecia la mănăstirea Pantocrator- din Dragănești Vlasca, Teleorman.

Citește și: De ce au fost deshumate osemintele călugărului Petroniu Tănase de la Muntele Athos

Georgiana si nepotelul ei sunt din Craiova. Așteptarea să ajungă la sfintele moaste li s-a părut ușoară.

"Știm că este hramul Sf Maria Magdalena și că sunt aduse foarte multe moaște. Am venit să ne rugăm", spune Georgiana.

Citește și: Patriarhul Daniel intervine în conflictul dintre ÎPS Teodosie și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei

Dacă anul trecut s-au perindat peste 92 de mii de pelerini, preoții cred că numărul celor care se vor ruga zilele acestea va depăși 100.000 de oameni.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Este o bogăție de sfinte moaște ceea ce constituie pentru noi un răsfăț duhovnicesc. M-am rugat pentru sănătate, pentru credință, pentru mântuire, sa fie bine tuturor", spune o credincioasă din Severin.

Cel mai mare pelerinaj din Muntenia

Preotul Iulian Cârstoiu a explicat pentru Kanal D: "Anul acesta avem bucuria sa avem alaturi de Maria Magdalena, ale cărei moaște se găsesc aici, capul Sf Apostol Toma, unul dintre cei 12 ucenici, Toma geamănul, zis necredinciosul de noi în popor sau Toma îndolenicul".

Capul Sfântului Toma se află de regulă în Mănăstirea ortodoxă a Sfântului Apostol și Evaghelist Ioan din insula Patmos (Grecia).

În Biserica Ortodoxă pomenirea Sa se face la 6 octombrie şi în prima duminică după Paşti.

Capul Sfântului Apostol Toma, adus pentru prima dată în România

Capul Sfântului Apostol Toma, adus pentru prima dată în România

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Mănăstirea Pantocrator a fost sfințită în 2015, iar între ctitorii ei s-a aflat și Gigi Becali. Omul de afaceri este așteptat să vină și el duminică, împreună cu familia.

Pelerinajul de aici este cunoscut drept cel mai mare din Muntenia. Anul acesta, alaturi de moastele Sf Apostol Toma,, au fost aduse, spre inchinare si mana dreapta a Sfintei Ecaterina precum si o icoana a maicii Domnului de la Mateora si despre care se spune ca este facatoare de minuni.

"Am venit sa ne inchinam la icoana Maicii Domnului din Meteora, la capul Sf Apostol Toma si la celelalte moaste. Ne rugăm pentru sanatatea familiei,pentru sanatatea la toata omenirea, sa ne ierte Dumnezeu pacatele pe care le-a facut, pentru mantuire, liniste si pace la toata lumea, pentru asta am venit", spune o pelerină.

Capul Sfântului Apostol Toma va rămâne la Mănăstirea Pantocrator până marți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si