Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Pericolul din telefoanele mobile. Unele pot deveni letale

Ne-am mutat viata in telefonul mobil, totul se intampla acolo si uitam de cele mai multe ori ca apartul este un real pericol. O tanara din Marea Britanie a murit dupa ce telefonul a explodat in timp ce era lasat la incarcat peste noapte. Specialistii ne avertizeaza sa incetam sa mai folosim telefonul in timp ce se incarca sau sa utilizam accesorii care nu sunt originale.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Acasa, pe strada, la munca, ziua sau noaptea, telefonul ne dicteaza viata si a ajuns un fel de extensie a noastra, fara de care nu putem trai. Dar nimeni nu ne spune ca smartphone-ul, cu care am ajuns sa dormim la capatai, este un adevarat pericol. În unele cazuri, bateria este la un pas sa explodeze.

Pericolul din telefoanele mobile

Asta a patit zilele trecute o tanara din Maarea Britanie, care dormea cu telefonul pe perna. A murit dupa ce bateria i-a explodat pur si simplu in fata, din cauza supraincalzirii. Dar asemena tragedii pot fi evitate, desi sunt putini cei care se gandesc si la riscuri.

Schimbarea unei baterii costa in jur de 100 de lei.

Citeste si: Școli securizate în Capitală. Elevii au accesul blocat la site-uri interzise sau la rețelele de socializare

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Cristian Barbu- proprietar service de telefoane: Incarcarea repetata intr o zi duce la distrugerea bateriei. De preferat ar fi sa avem accesorii originale.

Specialistii ne sfatuiesc sa nu lasam telefonul sa se descarce complet, dar nici sa nu il tinem prea mult conectat la priza.

Pericolul din telefoanele mobile. Cât ține bateria

Durata medie de viata a unei baterii este de 2-3 ani.

Daca telefonul se descarca rapid, se misca greu sau unele aplicatii nu functioneaza, inseamna ca bateria este deteriorata. Exista si un mod mai usor de a afla starea bateriei. Din setarile telefonului putem verifica capacitatea. Daca procentul este sub 70% atunci acumulatorul trebuie schimbat.

Anul trecut in tara noastra s-au vandut peste 3 milioane de smartphone-uri noi, iar in ultimii 10 ani romanii au cumparat peste 16 milioane.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI