Cu miile sunt aprinse lumânari la finalul unui urcuş care pune la încercare răbdarea şi perseverenţa credincioşilor veniţi să se roage la moaştele Cuvioasei Parascheva, asezate in baldachinul special amenajat din curtea catedralei mitropolitane din Iasi.
Noaptea de dinaintea marii sărbători a Sfintei Paracheva este cea mai importantă din tot pelerinajul de la Iaşi. Ceara miilor de lumânări a transformat zidul vechi din apropierea curţii catedralei într-un loc al luminii şi speranţei.
Citeste si: Sfânta Parascheva. Sărbătoare mare! Ce să nu faci în această zi Preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei: Lumanarea, lumina care arde e harul lui Dumnezeu care intretine viata, care da putere si, in acelasi timp, este si simbolul sufletului omenesc care e in cautare de lumina. Dumnezeu este lumina.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
50.000 de oameni au stat chiar şi 20 de ore ca să aprindă o lumânare şi să se închine la racla cu sfintele moaşte.
În noaptea de diniantea Hramului se spune că ocrotitoarea Moldovei îndeplineşte dorinţe şi face minuni.
Mulţi vin doar ca să mulţumească, asa cum a facut-o si doamna Mariana, care la 66 de ani nu a simtit oboseala noptii de incercare.
Peste 120.000 de credincioși, asteptați la moaștele Sfintei Parascheva
Pelerinii au primit ceai cald ca sa indure frigul patrunzator. Dupa ore de stat la rândul care depăşeste 3 kilometri, credinciosii se inchina cateva secunde la racla cu sfintele moaste.
Anul acesta au ajuns la Iaşi si moaştele Sfântului Spiridon, de la un lăcaş de cult din insula Corfu.
Sfânta Cuvioasă Parascheva, numită în popor Sfânta Vineri, este considerată ocrotitoarea Moldovei. Astazi, cand este praznuit hramul Cuvioasei, este zi de mare sarbatoare pentru crestinii ortodocsi.
Pelerinii insetati si infometati sunt asteptati cu peste 60.000 de sarmale si placinte gatite de maicute si voluntari pentru marele praznic.
Anul acesta, se estimeaza ca numarul credinciosilor veniti sa se roage va fi mai mare decat cel de anul trecut si va depasi 120.000.
Peste 55.000 de romani, care ii poarta numele, isi aniverseaza astazi onomastica.
Citeste si: Moaștele Sfintei Parascheva: Programul complet al pelerinajului