„Peste 300 de incendii de vegetație au avut loc doar în ultimele două zile. În Delta Dunării, o familie a fost salvată din așa-numitul cerc de foc. Iar în județul Timiș, flăcările s-au apropiat de parcarea unui restaurant. Din fiecare 10 incendii anunțate la 112, 7 afectează vegetația uscată, spun pompierii. Cele mai multe sunt pornite intenționat”, a transmis Christian Sabbagh.

Peste 300 de incendii în două zile

Flăcările înalte au speriat clienții unui restaurant de la marginea orașului Lugoj.
În Delta Dunării, doi părinți și un copil au fost surprinși, pe un grind, de așa-numitul cerc de foc. Au fost evacuați cu ajutorul elicopterului SMURD, singura salvare în această situație.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: O clădire din centrul Capitalei a ars din temelii. Pompieri s-au luptat ore în șir pentru a stinge flăcările

La marginea orașului Galați, un incendiu a afectat 30 de hectare de vegetație uscată de pe malul lacului Brateș.
318 incendii de vegetație au avut loc în ultimele două zile. Peste 1.000 de hectare au fost distruse.
Vântul și lipsa umidității din sol sunt o combinație teribilă.

Precipitațiile și zăpada au lipsit, așa că pământul e uscat. Iar flacările sunt ușor scăpate de sub control.
În vestul țării este valabil până mâine-dimineață un cod galben de vânt puternic: rafalele vor atinge chiar și 90 de kilometri pe oră. La peste 1.700 de metri se vor înregistra ninsori. Vântul va sufla mai tare în toată țara iar de mâine precipitațiile, sub formă de ploaie, se mută în jumătatea de est.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si