Aceasta este fotografia care a facut inconjurul internetului: o pictura bisericeasca veche de peste doua secole, distrusa dupa montarea unei centrale termice. Un enorias a observat lucrarea facuta in batjocura, la biserica Sfantul Nicolae din Targu Jiu.

Pictura gaurita de „Dorel”, ca sa monteze peste ea o centrala termica, ar fi fost o opera de arta aparte. 20 de ani s-a lucrat la peretii interiori ai bisericii, iar acest monument istoric a fost intretinut, pana in prezent, cu sume uriase de la bugetul statului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Cea mai mare pictură din România

In pas alergator, preotul paroh al bisericii n-a vrut sa-i primeasca pe jurnalisti in locasul sfant, sa filmeze dezastrul produs de un mester stangaci. Doar politistii criminalisti au impanzit curtea si interiorul bisericii. Abia acum, dupa 17 ani de la montarea centralei peste pictura.

Enoriasii sunt revoltati de cele intamplate si recunosc ca pana acum nu stiau ca centrala a fost montata peste o pictura valoroasa.

Tot acum, in al 13-lea ceas, politistii au deschis un dosar penal de distrugere, iar o ancheta a inceput si la Directia de Cultura din Gorj.

Citeste si: De vizitat! Cele mai importante muzee de artă din România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si