Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Piept de rață cu varză kale. O cină plină de nutrienți

Gustoase si bogate in nutrienți, frunzele de varză kale sunt considerate o adevarată delicatesă de către românii care le-au descoperit gustul.

Iulian Ciurea,

Piept de rață cu varza kale [Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Vom găti piept de rata cu varza kale, baby sfecla si un sos de gutui. E sezonul de toamna spre iarna imediat, am ales o carne mai grasa pentru ca avem nevoie in perioada asta de grasimi, pentru ca altfel le arde corpul nostru, consum mai multe energie.

Varza kale se zice ca e un superaliment, e plina cu minerale, antioxidanti, care ne ajuta in perioda sta ca sa nu ne imbolnavim”, spun chefii.

Varza kale este o garnitură delicioasă și sănătoasă pentru meniul cu piept de rață

Prima data se pregateste pieptul de rata. Carnea se cresteaza pe partea cu pielea si se pune la rumenit intr-o tigaie incinsa.


„Eu condimentez numai cu sare si putin piper. Cand lasa un pic de grasime, o sa arunc cateva frunze de cimbrisor sa mai aromatizez”, explică bucătarii.
Dupa ce a prins o crusta frumoasa, carnea se pune in cuptorul incins la 190 de grade timp de 15 minute. Intre timp se pune sfecla la fiert in apa cu sare si se pregateste sosul de fructe.

O cină sănătoasă, cu varză kale, plină de nutrienți

Gutuile taiate cubulete se pun la sotat in unt topit impreuna cu putina ceapa tocata.
„Gutuile la sotat cam un minut-doua. Dupa ce o sa adugam un pic de supa de pui daca avem acasa la congelator si lasam un pic sa se fiarba sa se inmoaie si niste cimbrisor proaspat”, explică bucătarii.
Apoi se adauga smantana lichida si dupa ce da in clocot de cateva ori, sosul este gata.

Se trece la pregatit sfecla rosie care se curata de coaja si se trage putinla tigaie cu unt.Nu uitati sa condimentati cu sare si piper. Inte timp se trece la frunzele de kale.
Trebuie doar sa mai sotati putin frunzele de kale opătite si prepratul este aproape gata. Pentru un plus de gust si aroma se rumenesc putin si cateva seminte de pin.
Un preparat complex si delicios, numai bun de servit la cina.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI