Pe zi ce trece, oamenii simt că pierd bătăia cu prețurile tot mai mari. În această piață din Constanța, clienții vin mai degrabă ca la muzeu. Privesc, dar scumpirile îi înspăimântă.

N-au leac pentru scumpiri

,,La un salariu minim pe economie, prețurile produselor sunt foarte mari.”

Cu toții au auzit discuțiile despre plafonare.

,,- Evident că ar fi o salvare pentru toată lumea să se plafoneze.

- La ce ați observat prețurile foarte mari?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- La toate alimentele de bază.”

Liderii coaliției au pus ochii tocmai pe aceste alimente. N-au un plan concret. Doar discută despre plafonarea prețurilor.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: „E vorba de alimentele de bază, cred că INS e cel mai îndreptățit să vină. Este o agendă, este o propunere de ordine de zi și este pe ordinea de zi de astăzi.”

Citeste si: Zeci de kilograme de cireșe zac pe tarabe. Oamenii se uită și nu cumpără

Prețuri plafonate la 6 alimente de bază, în Ungaria 

În Ungaria au fost deja plafonate prețurile la 6 alimente de bază. E vorba de zahăr, făină, ulei, lapte, carne de porc și de pui. La noi, o măsură similară ar putea intra în vigoare abia anul viitor.

,,Dacă s-ar plafona dar știți ca asta-i doar o soluție de moment. Cred că trebuie găsită o soluție mult mai viabilă astfel încât toată lumea sa trăiască la un nivel decent.”

Citeste si: Românul care a dat lovitura cu afacerea momentului. Vinde un litru cu 100 de lei

Mergem și într-un magazin specializat pe discounturi din Satu Mare. Aici oamenii cumpără în cantități mai mari, la prețuri ceva mai mici. Un coș de cumpărături poate fi cu 10 la sută mai ieftin. Cum sunt atenți la fiecare ban cheltuit, oamenii își stabilesc bugetul cu atenție.

Citeste si: VIDEO| Roborul ne împovărează cu o nouă rată

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si