Johannes Visscher- olandezul in varsta de 47 de ani care s-a sinucis luni, era principalul suspect in cazul copilei ucise fara mila. Ar fi venit special in Romania unde a stat, timp de 3 zile, ca sa ucida.

Masina inchiriata de cetateanul strain apare in toate cadrele de pe camerele de supraveghere ce coincid cu traseul copilei spre casa.

La ora 17:03, olandezul se plimba prin localitate de parca si-ar cauta prada.

Citeste si: Olandezul suspectat că a ucis-o pe fetița din Dâmbovița s-a sinucis

Apoi, la ora 17:15 se presupune ca o rapeste pe Adriana. Rapirea are loc la doar cateva secunde dupa ce ultima camera de supraveghere, montata pe casa unui vecin, o surprinde pe micuta cu ghiozdanul in spate.

3 minute mai tarziu, pe scaunul din dreapta al autoturismului pare ca se vad pantalonii de culoare roz ai copilei.

La ora 18:00, individul iese definitiv din comuna.

Dupa jumatate de ora, masina olandezului apare in localitatea alaturata. Are masina murdara
si se grabeste, circuland pe mijlocul soselei cu viteza. Cel mai probabil, aruncase deja trupul fetei in lanul cu porumb si se grabea sa ajunga din nou in Bucuresti.

Portretul criminalului olandez. A premeditat totul

Olandezul cu ganduri bolnave ar fi premeditat totul- cred criminalistii.

Surse din ancheta spun ca omul a venit in Romania miercurea trecuta, cu avionul. Si-a inchiriat o masina din aeroport si s-a cazat- in regim hotelier- intr-un apartament din sectorul 2 al Capitalei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Doua zile mai tarziu- adica pe 20 septembrie- a ajuns in Dambovita, unde, insetat sa-si domoleasca nevoile, ar fi inceput sa-si caute o victima in satele marginase.

Citeste si: Cazul fetiței ucise în Dâmbovița. Olandezul, pus sub acuzare pentru omor. Se știe în ce oraș se află

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Personajul urmareste localitati din Romania mai putin securizate, socializate. Se duce ca un animal de prada unde are sanse mai mari sa isi satisfaca dorintele lui.

Graba prin care strainul ar fi executat odioasa crima, dar si modul in care s-a descotorosit de trupul firav al fetei, sunt semnaturi specifice unui criminal in serie- cred specialistii

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: Orice suspiciuni de mod de operare, semnatura, invelitul in celofan arata ca are repetivitate. Pedofilul odata pornit spre tinta este de neoprit, este o instinctualitate reactiva. Nici nu sta prea mult cu victima, ucide si pleaca.

Criminalul olandez, „audiat” pe SMS

In ciuda indiciilor de necontestat, politistii l-au scapat printre degete pe strainul suspect de crima.  Olandezul a fost audiat sambata de politistii romani prin mesaje pe telefon, spun surse din ancheta.

Presupusul criminal era in Bucuresti dar le-ar fi scris anchetatorilor ca a ajuns deja in Amsterdam, dupa o vacanta in Romania.

Politistii se pare ca l-au crezut pe cuvant.

Individul a avut o zi intreaga sa plece din romania. Sambata au existat 5 zboruri spre Amsterdam.

Inainte sa dispara, olandezul si-ar fi acoperit urmele. A dus masina inchiriata la spalatorie,
astfel ca nicio urma a copilei n-a fost gasita de anchetatori.

In schimb, politistii au descins la apartamentul din sectorul 2 unde olandezul s-a cazat.
De acolo s- au ridicat probe ADN, care acum sunt verificate.

Pe numele cetateanului olandez s-a deschis acum un dosar penal pentru omor, agresiune sexuala si lipsire de libertate.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Autoritatile au descoperit ca individul- pe care l-au lasat sa plece din Romania desi era suspect- avea in Olanda antecedente grave.

Surse din ancheta spun ca omul este inregistrat ca pedofil in tara lui natala. Cu toate acestea, in tara noastra a intrat ca-n branza, fara sa fie verificat.

Raiul fărădelegilor

Tocmai din cauza acestor lacune grave, infractorii straini au inceput sa priveasca tara noastra ca raiul faradelegilor. Legile sunt interpretabile, iar pedepsele- mult prea blande.

Citeste si: Șocant! Ce s-a descoperit în apartamentul închiriat de olandezul care ar fi ucis fetița de 11 ani, din Dâmbovița

ADRIANA OPREA, jurnalist Libertatea: Din acest punct de vedere, tara noastra este foarte ofertanta pentru ei. In momentul in care isi aleg sa vina intr-o tara pentru a actiona, ei studiaza Codul penal exact asa cum un om obisnuit ar studia un ghid turistic sau preturile de la hotel. In cazul actului sexual cu un minor, pentru ca asa se numeste infractiunea, pedepsele sunt simbolice. Adica, limita de pedeapsa minima este de 2 ani. La 3 ani, pedeapsa se poate da cu suspendarea executarii ei. Asa ca imaginati-va: un aggresor sexual de copii scapa fara nicio zi de inchisoare.

Cele mai multe infractiuni ce vizeaza copii ar avea loc chiar in preajma Garii de Nord din Bucuresti.

Acesta este locul in care strainii- bine imbracati si mereu cu bani la ei- se amesteca in multime. Apoi, ii ademenesc pe copiii strazii cu bani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si