Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Povestea cercetătorilor întorși în România să caute leac pentru cancer

Satisfactia este mare daca te intorci din străinatate să muncesti in tară. O spun tinerii cercetatori care aleg să-si continue munca in Romania, chiar dacă au terminat universitati de prestigiu din lume. Ei speră să faca ceva si pentru tara noastră.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

MICHAEL BOGDAN MARGINEANU, doctorand: Am studiat biochimia celulara in Germania, la Bremen dupa care am continuat cu un masterat in Arabia Saudita.

Michael Bogdan Margineanu este doctorand in domeniul neurostiintelor, o ramura de viitor a cercetarii mondiale.

Ar fi putut ramane sa-si continue studiile in Emiratele Arabe sau oriunde in Occident.

Citeste si: Rona Hartner, mesaj emoționant

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

A ales sa revina in Timisoara la centrul de cercetare a cancerului, singurul de acest fel din Romania si Europa de Est.

MICHAEL BOGDAN MARGINEANU, doctorand: Pentru mine a contat acest aspect persoanl, insa m-au impresionat dotarile de la acest institiut si colectivul de cercetare. Mi-am dorit sa pot sa aduc o contributie din pregatirea mea in strainatate aici in tara, sa pun umarul la eforturile de cercetare.

Dupa 6 ani de lucru in prestigiosul spital american Johns Hopkins si la universitatea Yale, Raul Patrascu a decis sa se intoarca in Romania.

Spera ca va gasi tratamentul care sa combata cancerul, mai ales cel la copii.

RAUL PATRASCU: Aici imi e familia, asa am simtit, sa lucrez in romania si pentru ca romania e tara cu cea mai mare incidenta de cancer la nivel european, cea mai mare mortalitate, deci suntem cei mai slabi in a trata cancerul.

Alţi peste 50 de specialisti fac parte din echipa. Munca este multa si grea, dar tinerii au sperante ca vor reusi.

RAUL PATRASCU, cercetator: Daca acest prim pas va fi de succes, eu estimez un termen conservator de 2 ani. Partea trista e ca acest medicament va ajunge pe piata in strainatate mai devreme decat aici in Romania.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI