Armata Israelului susține că baza principală pentru operațiuni a grupării teroriste Hamas s-ar afla sub spitalul Al Shifa. Acesta este cel mai mare spital din orașul Gaza.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a anunțat vineri că Hamas ar avea mai multe complexuri subterane care sunt folosite de liderii grupării teroriste pentru a dirija din umbră atacurile împotriva Israelului.

Citește și: VIDEO- Unul dintre liderii Hamas și-a aruncat microfonul în timp ce discuta cu un jurnalist despre uciderea oamenilor nevinovați din Israel: „Opresc acest interviu”

Hamas ar avea baza principală sub spitalul Al Shifa

VIDEO - Principala bază de operațiuni Hamas s-ar afla sub Shifa, cel mai mare spital din orașul Gaza. Dezvăluirile armatei israeliene

VIDEO - Principala bază de operațiuni Hamas s-ar afla sub Shifa, cel mai mare spital din orașul Gaza. Dezvăluirile armatei israeliene

[Sursa foto: X]

Potrivit lui Hagari, Israelul ar avea informații că Hamas are mai multe tuneluri care duc spre baza sa subterană, iar în aceste condiții militanții nu au nevoie să traverseze spitalul sau să dea de bănuit pentru a ajunge în locul secret. Hagari a mai adăugat că există și o intrare în complexul subteran din interiorul uneia dintre secțiile spitalului Al Shifa.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Avem dovezi concrete că sute de teroriști au invadat spitalul pentru a se ascunde acolo după masacrele din 7 octombrie.

Teroriștii Hamas operează în interiorul și sub spitalul Shifa – și alte spitale din Gaza – cu o rețea de tuneluri teroriste. Al Shifa nu este singurul spital, este unul dintre multe. Folosirea spitalelor de către Hamas este sistematică”, a declarat contraamiralul Hagari, potrivit Times of Israel.

Armata israeliană insistă că securitatea internă a Hamas are un centru de comandă în interiorul spitalului Al Shifa din care ar direcționa tirurile de rachete asupra Israelului.

Citește și: Putin, luat în vizor de Israel. Președintele rus ar alcătui o „axă a terorii”, după ce a invitat la Moscova lideri Hamas și iranieni și s-a apropiat de Kim Jong-Un și Xi Jinping

Vineri au avut loc „cele mai agresive bombardamente de la începutul războiului”

Hamas acuză Israelul că pregătește „adevărate masacre” și anunță că bombardamentele aeriene, maritime și terestre au fost „cele mai agresive de la începutul războiului”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Tedros Ghebreyus, șeful OMS, a postat pe platforma X (fostă Twitter), un mesaj în care cere încetarea focului, după ce agenția ONU pentru refugiați palestinieni a ridicat bilanțul morților la 53 din rândul personalului din Gaza.

„Rugăm, îndemnăm, cerem încetarea focului. Singura modalitate de a opri aceste pierderi tragice este de a lucra pentru pace ”, a spus Tedros Ghebreyus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si