Nu știm dacă ciorba de burtă are burtă de vacă sau de crocodil, spun mai marii instituției. În vreme ce patronii ripostează. Spun că bucătarii vor fi obligați să-și dezvăluie rețetele și sunt revoltați!

„Tiramisu, 180 de grame. Nimic. Nu scrie ce conține tiramisu.”

Meniurile ar putea fi ca o carte de bucate

Meniurile restaurantelor din aplicațiile de livrare au cele mai multe probleme, spun reprezentanții ANPC.

În cazul acestui restaurant, ingredientele burgerului sunt trecute însă nu este menționat gramajul preparatului. La capitolul ciorbe și supe, e scrisă cantitatea, nu și din ce e făcută. Puține informații avem și la garnituri sau deserturi. Nici măcar alergenii nu sunt menționați.

Horia Constantinescu, președintele ANPC: „În online pare că ceea e mâncăm e la alegerea comerciantului, nu la alegerea noastră!”

Clienții au în general parte de surprize neplăcute atunci când comandă mâncarea online

Într-adevăr, nu puțini sunt cei care spun că au avut parte de surprize neplăcute atunci când au comandat mâncare online.

„Mereu când îmi comand un meniu, porția nu este, sau meniul mare are o porție mică.”

„Arată ok dar sunt mai puține produse.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Restaurantele vor fi obligate să afișeze cantitățile ingredientelor

Horia Constantinescu, președintele ANPC: „Celebra ciorbă de burtă nu știm dacă are burtă de zebră, crocodil sau văcuță, nu știm câtă are, nu știm dacă apar alte ingrediente pe care consumatorul ar trebui să le știe!”

Tocmai din acest motiv, cei de la ANPC vor să facă lumină în meniuri.

Fie că servesc în restaurante, la terase ori online cu livrare la domiciliu, comercianții vor fi obligați să afișeze la vedere gramajul și ingredientele fiecărui preparat.

„Dacă cumperi ceva ar trebui să știi și pe ce dai banii, nu?”

Citeste si: Guvernul obligă magazinele să afișeze prețul inițial pentru produsele la reducere

Reprezentanții HORECA nu văd cu ochi buni această schimbare

Ei spun că deja în meniu sunt trecute ingredientele principale și gramajul total, calculat înainte de gătire. Dacă ar fi trecute cantitățile pentru fiecare ingredient în parte, meniul s-ar transforma într-o carte de bucate. Iar rețetele bucătarilor ar fi la îndema tuturor. 

Dragoș Panait, consultant Horeca: „Un gramaj per ingredient ne va împinge spre o poveste lungă. Este normal ca fiecare preparat să aibă o descriere a ingredientelor. Dar nu e normal să cerem gramaj per fiecare ignredient pus într-un meniu, este absurd.”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Sporuri de 85% la salariile românilor. Cine beneficiază de aceste bonusuri

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si