În urma invaziei Rusiei în Ucraina au avut loc proteste împotriva războiului în întreaga lume. De curând, un grup de feministe a protestat topless în fața turnului Eiffel din Paris. Acestea și-au exprimat astfel dezacordul privind războiul pornit de Vladimir Putin.

Topless, în culorile Ucrainei

Femeile și-au pictat pe corp steagul Ucrainei: albastru și galben și au purtat pe cap bentițe în aceleași culori.

De asemenea, ele și-au scris mesaje de susținere pentru Ucraina.

Citeste si: Mii de ruși, arestați duminică la protestele anti-război

Filmulețul cu protestul inedit s-a viralizat pe internet și a strâns zeci de mii de vizulizări din întreaga lume.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

 

Vladimir Putin, istoric cu protestele feministelor

Visegrad24 amintește că liderul de la Kremlin s-a mai confruntat cu proteste asemănătoare, organizate de grupul Femen, încă din 2013. Atunci, Putin ar fi spus: „Mi-a plăcut... nu am înțeles ce strigau, nici nu am văzut dacă erau blonde, brunete sau cu părul castaniu”.

Citeste si: Proteste în Rusia: Ce păţesc cei care ies în stradă şi protestează împotriva războiului?

În ciuda umorului cu care este abordat protestul inedit, cauza este una serioasă. De la începutul războiului, milioane de Ucrainieni au fugit din țara lor din cauza bombardamentelor.

Războiul continuă în Ucraina

În a 13-a zi de război, luptele continuă în țara vecină cu România.

Capitala Kiev și alte 4 orașe mari ale Ucrainei sunt înconjurate de trupele ruse, iar atacurile lansate noaptea trecută au făcut alte zeci de victime.

Rusia este acuzată că nu respectă culoarele umanitare, iar, în Mariupol, i-a atacat pe civilii care fugeau din calea bombardamentelor.   

Citeste si: VIDEO| Mii de ucraineni care fug din calea războiului își găsesc adăpost în România. Numai la Ploiești au ajuns ieri 400 de refugiați

Ucrainenii se îngrămădesc în trenuri în încercarea de a fugi de războiul din țara lor. Mulți dintre refugiați vin și în România, unde așteaptă să fie reinstaurată pacea. Ei sunt cazați în hoteluri, pensiuni, tabere de refugiați sau chiar la români acasă. Alții, își continuă drumul către alte țări din Europa, acolo unde îi așteaptă familiile.

Citeste si: Primăria Capitalei organizează un centru pentru refugiații din Ucraina, la Romexpo

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si