VIDEO- Falimentul personal ne aduce salvarea 

„- Dacă avem rate la casă, le dăm în plată. N-avem ce să facem, sau să ne luăm al doilea job. Am un credit de 100 milioane și de doi ani mă chinui să-l termin. 10 milioane pe lună și tot...

- Și va permiteți, doamnă, să mai plătiți?

- Nu ne permitem dar n-avem ce face. Ne ia casa, ne ia altele!”

Ratele îi duc pe români la insolvență

În timp ce salariile au rămas pe loc, datoriile s-au dublat. Aceeași rată care anul trecut începea cu cifra 1 acum începe cu 2.

„- V-ați gândit că poate se măresc așa mult încât nu mai puteți plăti?

- Mă gândesc în fiecare zi că... iau de la copii pentru a plăti rata.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Inflația a sărit de 15% în iunie în România. Cifrele depășesc prognoza BNR

Falimentul personal, măsura extremă la care pot apela românii

Inflația și datoriile covârșitoare îi sufocă pe mulți dintre români, însă puțini știu că legea le oferă...o gură de aer. Măsură extremă poarte denumirea de ,,faliment personal".

Diana Buzea, reporter Kanal D: „Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor este singura instituție care se ocupă de cazurile de insolvență la persoanele fizice.

Practica nu e una foarte veche în românia, dar cu siguranță este una populară. Asta pentru că în prima jumătate a acestui an au fost mai multe cereri decât în întreg anul 2021.”

Un beneficiu major al acestei legi este că odată cu depunerea cererii de insolvență personală nu vor mai fi adăugate penalizări, recalculări sau alte comisioane. Mai mult decât atât, persoanele în cauză pot beneficia de o reeșalonare a datoriilor pe o perioadă de 5 ani.

Citeste si: Cum sunt românii afectaţi de inflaţie?

Puțini apelează la varianta salvatoare, întrucât nu cunosc această metodă legală

Toate prevederile acestei legi sunt valabile din dată de 9 februarie 2018, dar puțini știu despre existența ei. Dintre toți cei care se află în momentul de față în imposibilitatea de a-și plăti ratele, doar câțiva au apelat la varianta salvatoare.

Ruxandra Sala, director insolvență ANAF: „De la începutul anului au fost consiliați un număr de 271 debitori și avem în lucru 73 dosare de insolvență. Majoritatea persoanelor care solicită insolvență sunt persoane care nu mai fac față datoriilor pe care le au către bănci, către IFN-uri.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| Traiul de zi cu zi este tot mai greu de dus pentru români. Pe lângă explozia prețurilor, și ratele devin covârșitoare

„Am și rude de-ale mele care se plâng și au ajuns la disperare, vor să plece din țară!”

Cu ajutorul acestei legi se suspendă executările silite, se renegociază creanțele sau planul de rambursare a datoriilor sau se șterg datoriile prin înstrăinarea bunurilor. Analiștii  avertizează că ratele românilor vor continuă să mai crească.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si