Într-o singură lună de vară, peste 1600 de curse nu au respectat programul. E drept, asta se întâmpla într-o periodă aglomerată, dar nici astăzi nu ne-a fost greu să găsim pasageri nemulțumiți!

"După 6 ore de așteptat în aeroport, nu ne-a băgat nimeni în seamă. Și acum trebuie să aștetpați din nou. Da, acum încă 5 ore până plecăm. Ni s-a dat un voucher de 10 euro, aici poți să-ți iei un sandviș și o cafea, asta-i tot, nu ne-a băgat nimeni în seamă."

Zeci de români au început vacanța cu stângul

Raportul Autorității Aeronautice Civile scoate la iveală probleme grave. Infrastructura aeroportului nu mai poate suporta numărul mare de pasageri. În plus, nu există reguli care să ducă la asigurarea unor servicii de calitate și unele echipamente sunt neadecvate.

Iată, de exemplu, cum sunt manevrate bagajele pasagerilor de angajații unei firme private. Gențile și valizele sunt aruncate la voia întâmplării, în bătaie de joc.

Nici în zona publică lucrurile nu arată mai bine. La terminaul sosiri există un singur automat de unde se pot cumpăra bilete de autobuz. Turiștii, mulți dintre ei aflați la prima experiență românească, sunt nevoiți să stea la coadă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Această parcare uriașă din fața terminalului Plecări este deservită de numai 2 automate de plată și de o cabină cu un singur angajat."

Citeste si: VIDEO| Condiții de groază într-un spital din România! O mămică a publicat imagini din secția de pediatrie: "Mai rău ca la pușcărie"

Citeste si: VIDEO| Viscolul puternic a făcut ravagii în România! Pericol de avalanșe la munte

Citeste si: VIDEO| O cascadă de nereguli deosebit de grave ar fi provocat moartea femeii arse pe masa de operație

Câțiva pași mai încolo, tot sub ochii turiștilor, bucăți din tavanul parcării stau să se desprindă, iar apa s-a infliltrat în mai multe zone.

Nici cu bagajele nu e mai ușor. Cărucioarele de transport sunt greu de găsit.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

11 milioane de pasageri au trecut prin Otopeni în primele 9 luni ale anului. 2019 ar putea aduce un record, cu aproape 15 milioane de pasageri în total. Iar asta cere investiții urgente.

Teoretic, aeroportul se va extinde cu un nou terminal, lucrări ce ar trebui să coste aproximativ un miliard de euro.

"Am început deja operațiunile de expropriere a terenurilor pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare pentru că pe actuala structură nu ne puteam extinde."

Informații înfiorătoare aflăm dintr-un alt raport, de această dată al autorităților spaniole.

Anul trecut- în noiembrie- un avion plin cu români- care plecase din Craiova a fost la un pas de catastrofă. Înainte să aterizeze în Madrid- a coborât sub traseul de zbor admis, s-a apropiat prea mult de o altă aeronavă și se puteau ciocni în orice clipă. Controlorii de trafic au evitat impactul în ultimul moment.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si