Imaginea saraciei te izbeste inca de la poarta de intrare in Gara de Nord. Un cersetor implora mila calatorilor la fel cum peretii scorojiti plang dupa tencuiala.

Poate parea o comparatie nepotriva, insa de peste doua decenii responsabilii nu au fost in stare macar sa inlature rugina care domneste peste tot si sa inlocuiasca tamplaria din lemn putreda. Nici gresia, care e sparta sau bancile si cosurile de gunoi care arata deplorabil.

Adevarul e ca si omul a contribuit din plin la degradare. Drept dovada stau covoarele de seminte azvarlite la voia intamplarii peste tot. Si ca sa ne oripilam mai tare, deschidem usile toaletelor publice cu taxa. Sunt vitregite de absolut orice, mai putin de mizerie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Singurul semn de modernizare: cateva aparate de emis bilete, subrede si ele.

E o gara europeana, cea mai mare poarta de intrare in tara, pe unde trec anual peste 7 milioane de calatori, multi turisti straini. Cei din urma sunt lasati in voia sortii.
Osualdo, de pilda, vine din Peru si spune ca, o data ajuns in gara, nu a stiut incotro s-o apuce, deoarece lipseste orice informatie scrisa si in engleza.

Nici angajatii de la biroul de informatii nu prea sunt prieteni cu limbile straini.

Noroc cu vanzatorii de pe la chioscurile de ziare, care mai au de vanzare harti informative, tiparite si in alte limbi.

Trist e ca ne aflam intr-o gara monument istoric, nu doar un nod feroviar important. A fost construita cu 150 de ani in urma, dar de atunci mari schimbari nu s-au facut.

Recent, s-au modernizat cateva sali de asteptare. O picatura intr-un ocean....

Ar fi nevoie de investitii masive si reabilitare totala daca vrem sa arate ca in marile capitale europene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si