Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Reportaj din gara degradarii si a dezastrului

La cate promisiuni de modernizare a primit de-a lungul anilor, Gara de Nord a ramas incremenita. Nu de uimire, ci intr-o crunta degradare. Rugina te orbeste, iar mizeria domneste peste tot. Iata un reportaj care arata o poarta europeana de intrare in tara care nu ne face deloc cinste.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Imaginea saraciei te izbeste inca de la poarta de intrare in Gara de Nord. Un cersetor implora mila calatorilor la fel cum peretii scorojiti plang dupa tencuiala.

Poate parea o comparatie nepotriva, insa de peste doua decenii responsabilii nu au fost in stare macar sa inlature rugina care domneste peste tot si sa inlocuiasca tamplaria din lemn putreda. Nici gresia, care e sparta sau bancile si cosurile de gunoi care arata deplorabil.

Adevarul e ca si omul a contribuit din plin la degradare. Drept dovada stau covoarele de seminte azvarlite la voia intamplarii peste tot. Si ca sa ne oripilam mai tare, deschidem usile toaletelor publice cu taxa. Sunt vitregite de absolut orice, mai putin de mizerie.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Singurul semn de modernizare: cateva aparate de emis bilete, subrede si ele.

E o gara europeana, cea mai mare poarta de intrare in tara, pe unde trec anual peste 7 milioane de calatori, multi turisti straini. Cei din urma sunt lasati in voia sortii.
Osualdo, de pilda, vine din Peru si spune ca, o data ajuns in gara, nu a stiut incotro s-o apuce, deoarece lipseste orice informatie scrisa si in engleza.

Nici angajatii de la biroul de informatii nu prea sunt prieteni cu limbile straini.

Noroc cu vanzatorii de pe la chioscurile de ziare, care mai au de vanzare harti informative, tiparite si in alte limbi.

Trist e ca ne aflam intr-o gara monument istoric, nu doar un nod feroviar important. A fost construita cu 150 de ani in urma, dar de atunci mari schimbari nu s-au facut.

Recent, s-au modernizat cateva sali de asteptare. O picatura intr-un ocean....

Ar fi nevoie de investitii masive si reabilitare totala daca vrem sa arate ca in marile capitale europene.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI