ACTUALIZARE.  Pericolul de inundatii nu a trecut. Dupa ce apele s-au revarsat in jumatate de tara, specialistii au emis un cod portocaliu pe raul Prut, care daca iese din matca ar putea matura localitatile din Botoșani. La Vaslui, in schimb, unele locuinte lovite de viitura sunt la un pas de a se prabusi.

Numai in judetul Vaslui, 50 de gospodarii din trei comune au fost inundate, iar un drum judetean a fost distrus.

8 oameni, intre care un batran, au fost salvati de pompieri.

Si in Neamt inundatiile si-au lasat amprenta. Nu doar gradinile, solariile si terasele au fost maturate de ape, ci si unele incaperi.

Viiturile ar putea lovi si maine. Hidrologii au emis astazi un cod galben si unul portocaliu pentru raul Prut, care s-a umflat si poate iesi din matca.

In cazul acesta, viiturile ar matura localitatile din Botosani.  

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

________________________________________________________________________________________________________________________________

In curtea unui localnic, apa a maturat tot ce i-a stat in cale. Viitura a lovit cu atata putere, incat nici macar peretii casei nu au rezistat. Barbatul si-a trimis sotia si copiii la niste rude iar acum, cu greu isi face curaj sa intre in ceea ce pana in urma cu 2 zile, numea "acasa".

Mobila este distrusa in totalitate, peretii casei parca stau sa pice la prima rafala de vant iar bunurile familiei au fost luate de apa.

Doar cateva haine a mai putut salva bietul om si le-a inghesuit pe toate in singura camera care inca are toti peretii in picioare. Afara, intreaga ograda s-a transformat intr-o balta.

Citeste si: VIDEO| Ploile si viiturile au facut prapad in mai multe judete

Dintre animalele curtii, un singur suflet a mai putut fi salvat, un iepure.

In urma cu cateva ore, viitura a venit atat de brusc peste oamenii din Bacesti, ca nimeni nu a mai putut sa se fereasca din calea ei.

Gradinile oamenilor baltesc in apa, la fel si terenurile arabile din apropierea caselor.

Citeste si: VIDEO| Viiturile au adus moartea! O batrana si un copil au fost luati de ape

Vlad Petrisor, reporter Știrile Kanal D: În zona in care ne aflam noi acum totul era acoperit de apa, din fericire, apa s-a retras insa a ramas numai mal in spate. In aceasta zona, oamenii obisnuiau sa treaca din Bacesti in Dumesti. Nu se va mai intampla acest lucru, pentru podul a fost luat de viitura.

Pentru oamenii din localitatile afectate, cosmarul este departe de a se fi incheiat. Traiesc cu frica viituri si cu grija ca nu vor putea reconstrui ceea ce a fost distrus de natura dezlantuita.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si