,,Băuturile de tip zero zahăr ne pot pune sănătate în pericol, contrar așteptărilor. Ultimele studii arată că și cei care consumă băuturi îndulcite artificial au un risc mai ridicat de a dezvolta probleme grave de sănătate ale inimii. Medicii trag un semnal de alarmă, consumul acestora pe termen lung, poate duce chiar și la infarct'', a transmis Christian Sabbagh.

Sucurile care te pot îmbolnăvi

Nu mai este o noutate că tot mai mulți consumă sucurile acidulate ca pe apă. Din dorința de a face obiceiul mai puțin nesănătos, unii au înlocuit băuturile îndulcite cu cele de tip zero zahăr.

Citește și: Ce conțin energizantele? Combinația care îi ucide pe consumatori

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

,,De obicei când iau, iau chestii îndulcite cu aspartan sau cu stevia de obicei. Apelezi la varianta light? Da, exact, varianta light sau varianta zero zahăr'', a spus un martor.

Însă, contrar așteptărilor, și aceste variante pot fi destul de nocive pentru organism. Primul motiv, ingredientele și anume, îndulcitorii artificiali. Chiar dacă au puține calorii, nu înseamnă automat că sunt și sănătoși.

Dr. Amalia Arhire: ,,Marea majoritate conțin îndulcitori vechi, ca aspartamul, acidul, care modifică flora intestinală și cresc riscul de inflamație, de obezitate, de grăsime pe organe, cresc riscul de boli de inimă chiar

și de fibrilație atrială.''

Mai mult, ultimele studii arată că persoanele care consumă băuturi de tip light  au un risc crescut de fibrilație atrială, adică un ritm neregulat al inimii- față de cei care nu beau astfel de sucuri.

,,Des, foarte des!'', a spus un martor. 

Dar medicii trag un semnal de alarmă. Îndulcitorii nu au efect „zero”, iar consumul îndelungat al acestora duce la grave probleme de sănătate.

Fibrilația atrială este și motivu pentru care tot mai mulți pacienți suferă de infarct.

Dr. Ștefan Busnatu: ,,Dacă sângele are tendința de a stagna mai mult timp in inimă, se poate îngroșa predispunând apariția de cheaguri de sânge- care ajung să plece din inimă, în circulație și din păcate, avem aproape 25-30% din cazurile de accident vascular cerebral care sunt cauzate de aceasta fibrilație atrială.''

În luna mai, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că băuturile light nu sunt recomandate pentru controlul greutății. Cercetările arată că au efecte similare cu cele ale zahărului și pot avea consecințe negative.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si