Comenzi de mâncare tradițională pentru românii din diaspora

„Dați-mi și mie trei bucăți de ciolan afumat

- Ține până în Grecia, nu?

- Ține, că-s afumate, sunt coapte.”

Această doamnă a cumpărat peste zece kilograme de afumături, de la un magazin de produse tradiționale de pe Valea Buzăului.

Ciolanul afumat a fost comanda specială care trebuie să ajungă până la sfârșitul lunii, și să ajungă în meniul de Ziua Națională.  

„Am o prietenă în Grecia căreia îi trimit frecvent produse tradiționale și m-a rugat și acum să-i fac un pachet. A vrut ciolan afumat, acum, de Ziua Națională. Sigur că da, respectă și ei tradițiile, ca noi. ”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Am intrat în Postul Crăciunului. Ce ai voie și ce nu ai voie să mănânci, tradiții, superstiții și dezlegări la pește

Ciolanul afumat, cel mai căutat produs

La fiecare sfârșit de noiembrie, ciolanul afumat este printre cele mai vândute produse în carmangerii. Aceasta fabrică de mezeluri tradiționale din Mărăcineni și-a triplat volumul de vânzări în această perioadă, cu livrările în străinătate.  

Constantin Frusinoiu, producător mezeluri: „Ciolanele noastre sunt 26 de lei, nu sunt tratate, nu sunt injectate.
Săptămâna asta ne-au sunat să le trimitem până duminică, luni cel târziu, ciolane.”

 

Citeste si: Începe Postul Crăciunului 2021! Tradiţii româneşti pentru această zi sfântă

Ca sa faca față comenzilor care curg pe banda rulanta, angajații carmangeriei lucrează la foc continuu. Zeci de kilograme de ciolane de porc sunt preparate zilnic. Cu cât sunt mai uscate și afumate, cu atât bucatile de carne au termen mai mare de valabilitate.

Pe lângă zecile de kilograme de ciolan afumat, carmangeria din Buzău mai livrează în străinătate cârnați de Pleșcoi, babic de Buzău și pastramă de oaie. După jumătatea lunii decembrie, cresc comenzile pentru tobă de porc și lebăr, pentru mesele de sărbători.

Citeste si: S-a deschis Târgul de Crăciun din Sibiu în 2021. Accesul este condiționat de certificatul verde

Materialul întreg îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si