Close sidebar
Close sidebar

VIDEO România, în bătaia mega-caniculei. Se anunță zile de foc și cod portocaliu de arșiță

De mâine intră în vigoare un cod portocaliu de arșită. Pe români îi așteaptă zile de foc.

Redactia Stirile Kanal D,

România în bătaia mega-caniculei [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Atmosfera parcă a clocotit astăzi în plin val de caniculă. În capitală- temperaturile resimțite au sărit de 43 de grade. Rău a fost peste tot în țară. Oamenii nu mai știu unde să se ascundă și cum să se mai răcorească. De mâine- România va fi lovită de un cod portocaliu de arșiță, a transmis Cristian Sabbagh.

România, în bătaia mega-caniculei

Pe harta meteorologilor- România a fost roșie ca focul- cu temperaturi resimțite ce au trecut de 40 de grade în vestul și în sudul țării. Cel mai rău a fost în capitală- cu 43 de grade.

Aerul aproape ardea. E suficient să ne uităm pe stradă, unde oamenii au căutat tot felul de metode ca să reziste în căldura dogoritoare.

Cișmelele au fost salvarea pentru mulți.

Sticlele cu apă n-au lipsit din brațele oamenilor. Acest livrator ne dezvăluie secretul său pentru a avea apă rece la discreție- să ținem apa la congelator.

Angajații de la salubrizare nu-și permit acest lux, dar au găsit alte metode pentru a păstra apă cât mai rece.

Citeste si: „A murit și copila, au murit și părinții” O familie din Bistrița și-a găsit sfârșitul în propria locuință, după ce s-a întors din străinătate. Cum s-a produs tragedia- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Umbrele, pălării, evantai- nu mai sunt de ajuns pentru a înfrunta canicula. A fost nevoie de improvizații, ne spune acest bărbat care dintr-o cârpă și-a creat o eșarfă anti-transpirație.

În plină caniculă, locuitorii din mai multe sate din Buzău s-au trezit cu fântânile goale.

Arșita a secat tot, iar oamenii au rămas fără o sursă de apă.

Va fi mai rău de atât spun meteorologii. De mâine intră în vigoare un cod portocaliu de caniculă, iar în weekend se va atinge apogeul arșiței.

De altfel, în ultimul an temperaturile au bătut record după record. În fiecare lună s-au înregistrat temperaturi medii cu 1,5 grade celsius mai mari decât valorile obișnuite.

Citește și: VIDEO Incendii de proporții. Un pompier a fost rănit, iar o autospecială de stingere a fost mistuită de flăcări

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI