Cu sufletul la gura. Asa ii asteapta parintii pe copiii care au fost plecati in China. Vizibil marcata de cosmarul pe care l-a trait in tara macinata de virusul ucigas, Alexandra Copariu isi imbratiseaza mama si tatal şi nu-şi poate stăpâni lacrimile.

ALEXANDRA COPARIU: „Este un moment emotionant, temperatura noastra este in standard, in clipa de fata vrem doar sa ne odihnim.

A fost un drum extraordinar de lung, cu foarte multe teste.

Alexandra studiaza chineza si era la un schimb de experienta. Alaturi de alti 6 colegi, au cerut ajutorul ambasadei Romaniei pentru a reveni în ţară.

Cu vocea tremuranda, tatal Alexandrei poveste cosmarul prin care a trecut, stiind ca fiica sa este in epicentrul virusului ucigas.

TATAL ALEXANDREI: „Am trecut prin clipe dificile”.

Citeste si: Imagini de ultimă oră din aeroport. Cu ce s-au îmbrăcat oamenii pentru a se apăra de virusul din China?

Românii care se întorc din China, îngroziți de coronavirus

Sebastian era si el la un schimb de experienta in China. Cursurile universitatii la care ar fi trebuit sa studieze au fost suspendate din cauza virusului.

SEBASTIAN CHIRIAC: Majoritatea sunt blocati in casa, asteapta informatii este o panica generala foarte mare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

Si el a decis sa vina acasa.

Acasă, orice informaţie negativă aducea griji în plus pentru părinţi.

Daca ai nostri se intorc acasa, chinezii vor sa fie alaturi de familiile lor. Acest cetatean chinez este in tranzit in Romania. A venit din Georgia si se pregateste sa plece acasa, la Beijing. Tine legatura cu rudele sale si stie ca acolo il asteapta izolarea.

Alt cetatean chinez care traieste in Suedia sta cu inima stransa in fiecare zi. Asteapta vesti de la sora sa, care traieste in china.

Imaginile pe care le primeste de la rude sunt de-a dreptul socante. Oamenii incearca sa se protejeze de gripa cu peturi de 5 litri pe care si le pun pe cap.

Un român care se află în Wuhan a cerut ajutorul ambasadei României pentru a se întoarce în ţară. Oraşul a fost închis pentru a opri răspândirea virusului. Uniunea Europeană a anunţat că va trimite două avioane pentru a aduce mai mulţi cetăţeni europeni izolaţi în zonele afectate de coronavirus.

Citeste si: Rusia anunţă că a primit genomul noului coronavirus chinez şi dezvoltă un vaccin împreună cu China

Pe de altă parte, stewardesa din Sighetul Marmaţiei care a venit din Vietnam, unde ar fi interacţionat cu persoane infestate cu virusul ucigaş, este în continuare internată la spital.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Medicii o ţin sub observaţie, deşi testul făcut la institutul Matei Balş a ieşit negativ, după cum a spus ministrul sănătăţii. Tânăra, care lucrează pentru o companie aeriană din Vietnam, a fost preluată de la scara avionului de medici, care şi-au luat toate măsurile de precauţie.

Cadrele sanitare s-au îmbrăcat în costume de protecţie iar femeia a fost dusă cu o targă ce a fost, ulterior, capsulată.

În China, multe oraşe par părăsite din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de autorităţi. Chiar şi aşa, bilanţul victimelor avansează periculos.

Sunt peste 130 de morţi şi peste 6.000 de oameni care au fost infectaţi cu acest coronavirus. Unele sate s-au autoizolat deja de frică să nu cumva să ajungă în localitate vreo persoană care le-ar putea aduce molima.

În alte sate, drumurile de acces au fost blocate de localnici de frica virusului ucigaş. Unii au descărcat câte o basculantă de pământ pe carosabil, alţii stau de pază ca la unităţile militare. Între timp, primul spital destinat exclusiv victimelor coronavirusului este gata. O clădire nefolosită a fost transformată în doar două zile în unitate medicală.

Alte două spitale sunt în stadiu avansat de construcţie. Pe măsură ce virusul ajunge în tot mai multe ţări din lume, companiile aeriene internaţionale anunţă că nu vor mai avea zboruri către China. Piloţii care, totuşi, sunt nevoiţi să aterizeze în Wuhan, epicentrul acestui virus, sunt îmrăcaţi în costume de protecţie.

Pe de altă parte, experţii spun că lumea trebuie să se pregătească şi pentru varianta în care China nu va reuşi să oprească extinderea acestui coronavirus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si