Rusia a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, supranumită „Arma Diavolului”, în sudul ţării, a anunţat miercuri dimineaţa Ministerul Apărării de la Moscova, oferind un nou avertisment inamicilor săi, informează CNN.

Racheta a lovit ținta cu precizia stabilită

Lansarea din poligonul de testare Kapustin Yar din regiunea Astrakhan a făcut parte din testele privind echipamentele de luptă ICBM de generaţie următoare, informează Ministerul Apărării.

"La 11 aprilie 2023, un echipaj de luptă al Forţelor de Rachete Strategice a efectuat cu succes o lansare a unei rachete balistice intercontinentale din poligonul de testare a forţelor comune centrale de stat Kapustin Yar din regiunea Astrakhan", se arată în comunicat.

 

Citește și: Șocant! Un băiat de 17 ani a fost înjunghiat mortal lângă o școală din Anglia

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Lansarea a contribuit la confirmarea corectitudinii schemelor şi a soluţiilor structurale şi tehnice utilizate în dezvoltarea noilor sisteme de rachete strategice, a precizat Ministerul Apărării. Focosul de test al rachetei a lovit ţinta în poligonul de tragere Sary Shagan (Republica Kazahstan) cu precizia stabilită, potrivit comunicatului.

în martie, armata rusă a desfășurat exerciții ale forțelor sale strategice de rachete, desfășurând lansatoare mobile în Siberia, cu scopul de a demonstra capacitatea nucleară enormă a țării, pe măsură ce invazia Ucrainei de către forțele Kremlinului continuă. 

În februarie, Rusia a efectuat un test cu o rachetă balistică intercontinentală care se pare că a eşuat în perioada în care preşedintele Joe Biden se afla în Ucraina, potrivit a doi oficiali americani familiarizaţi cu această chestiune.

Rusia a notificat Statele Unite înainte de lansare, în conformitate cu obligaţiile sale din cadrul tratatului New START, a declarat un oficial, adăugând că "astfel de teste sunt de rutină".

Un alt oficial a declarat că testul nu a reprezentat un risc pentru Statele Unite şi că SUA nu a considerat testul ca fiind o anomalie sau o escaladare.

 

 

 

 

"Obiectivele lansării au fost îndeplinite în totalitate", se arată în declaraţie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si