„Guvernul a aprobat majorarea salariilor din Educație, din cadrul instituțiilor prefectului, precum și a unor servicii publice. Dar cu mai multe detalii ni se alătură colega mea, Diana Buzea. Bună ziua, Diana”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Cresc salariile din Educație

„Bun găsit! Guvernul a stabilit majorarea salariilor profesorilor cu 20 la sută, în medie, însă vorbim despre o majorare care se va acorda în două etape în luna ianuarie și în luna iunie.

De exemplu, un profesor debutant care în acest moment are un salariu de 5.300 de lei brut, va avea după majorare un salariu de 6.500 de lei. Dacă adăugăm și sporurile va ajunge la 7.400 de lei brut. Mai mulți bani primesc însă directorii, pentru că un director de școală care în acest moment are un salariu de 8.200 de lei brut, după majorare va avea 11.400 de lei și dacă adăugăm și sporurile va ajunge la 12.000 mii de lei. De aceste măsuri vor beneficia aproximativ 350 de mii de angajați din sistemul de învățământ, fie că vorbim aici despre personalul didactic, didactic auxiliar sau personal nedidactic. Mai mult decât atât, Guvernul a aprobat și majorarea salariilor din cadrul instituțiilor prefectului, din sănătate, din cultură, muncă și agricultură. De exemplu, personalul din subordinea ministerului Muncii va avea salariile la nivelul Administrației Publice Centrale, iar personalul de la nivelul prefecturilor va beneficia de drepturi salariale aferente Secretariatului General al Guvernului.
Pentru aceste categorii vorbim tot despre două tranșe”, a transmis Diana Buzea, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: Ei sunt românii care vor avea salarii mai mari din 2024! Cine ar putea fi norocoșii

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si