Mark Dickey, în vârstă de 40 de ani, a suferit o sângerare gastrointestinală pe când se afla la peste o mie de metri adâncime. Făcea parte dintr-o expediție internațională pentru cartografiere a peșterii Morca din munții Taurus, a treia cea mai adâncă din Turcia. Starea sa critică a generat un efort de salvare de urgență fără precedent.

Cercetător american salvat din peșteră după 9 zile de eforturi

Pentru că era prea fragil ca să se cațăre singur, a fost trimis un medic din Ungaria care i-a acordat primul ajutor în peșteră, apoi echipe de salvatori și medicii au făcut cu schimbul mereu lângă el. La suprafață a fost transportat cu ajutorul unei tărgi. Salvatorii au făcut opriri dese pe parcurs pentru a nu i se agrava starea. Cele mai mari provocări pentru echipajele de intervenție au fost secțiunile verticale, abrupte și traseul prin noroi și apă la temperaturi scăzute, dar după nouă zile lungi au reușit.

Citește și: UPDATE: O nouă dronă a fost găsită pe teritoriul României. Fragmentele sunt dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri/ ”Autoritățile române nu au o imagine obiectivă a ceea ce s-a întâmplat”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

La salvarea sa au participat 190 de experți din Turcia, Bulgaria, Croația, Ungaria, Italia și Polonia. Cauza afecțiunii medicale a speologului american nu a fost deocamdată identificată.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si