„Veste bună pentru persoanele care nu au reușit să aibă un copil pe cale naturală. Programul național pentru fertilizare în vitro continuă și în acest an. Câți bani vor fi alocați, dar și care sunt criteriile pentru a putea fi eligibil știe colega mea, Diana Buzea”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Se dau bani pentru fertilizare in vitro

„Programul de fertilizare in vitro continuă și în acest an după ce la finalul anului trecut ministerul Familiei anunța că programul este blocat pentru că nu există fonduri suficiente.

Ei bine, ministerul Finanțelor de această dată lucrează acum la un mecanism pentru ca programul să funcționeze și în 2024. Bugetul pentru anul acesta este de o sută de milioane de lei, iar beneficiarii sunt femeile cu vârsta cuprinsă între douăzeci și patruzeci și cinci de ani. Practic, vor primi un voucher de 15 mii de lei cinci mii de lei pentru medicamentele specifice, iar 10 mii de lei pentru decontarea procedurilor medicale. Anul trecut au fost peste 24 de mii de dosare eligibile, însă, dintre acestea doar 10 mii de dosare au fost și decontate”, a transmis Diana Buzea, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- Se fac măsurători în satul din Dolj, unde o casă a explodat. Specialiștii caută soluții tehnice

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si