Această doamnă care este din Ploieşti şi lucrează în Horeca, a ales să facă aproape două mii de kilometri pentru a se imuniza, dacă punem la socoteală şi rapelul.

Locul unde a fost vaccinată este Botoşani, oraş aflat în celălalt capăt al ţării, iar serul a fost cel de la Moderna.

Medicii de la Botoşani spun că au pacienţi din toată ţara.

Nordul Moldovei, destinația favorită pentru cei care doresc Pfizer sau Moderna

Faptul că nordul Moldovei a devenit destinaţia preferată de cei care îşi doresc vaccinarea cu Pfizer sau Moderna o arată şi acest site. Pe vaccin.live se poate observa că, în Moldova, judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi şi Bacău au încă locuri libere, aşa că sunt ţintele celor care vor să evite serul britanic. În plus, aici puteţi vedea centrele unde se vaccinează cu un anume tip de vaccin, ceea ce pe platforma de programare nu este posibil.

Citeste si: VIDEO -Adeverința verde, pașaportul european pentru cei imuni la COVID

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Dacă cei mai mulţi fug de vaccinul Astrazeneca, unii fug după el. De pildă, acest domn care a plecat din Bucureşti către comuna Talpa din Teleorman, pentru a prinde o doză.

„Am facut o ora si un pic, a meritat efortul. Imi doresc sa ma protejeze, pe mine, pe colegii mei pe familie”, spune bărbatul.

La fel a procedat şi această doamnă.

„Erau foarte mari listele de asteptare si sansele sa faci o forma grave sunt tot mai mari, asa ca am zis ca oriunde gasim mergem si ne vaccinam cu colegii, cu familia”, spun oamenii.

Tot mai multe țări renunță la vaccinarea cu AstraZeneca

Totuşi, oficialii de la noi au soluţii la o eventuală scoatere de pe piaţă a vaccinului britanic.

Printre ultimele ţări care au anunţat că renunţă temporar la imunizarea cu Astrazeneca este Suedia, care este şi co-producătoarea acestui ser, alături de britanici.

Citeste si: Un bărbat din Bucureşti a fost vaccinat la rapel cu Moderna, deşi la prima doză a primit serul Pfizer

Franţa, Germania, Belgia, Italia, Spania şi Portugalia sunt alte state care au anulat vaccinările cu Astrazeneca până la o decizie a oficialilor europeni, care trebuie să investigheze efectele adverse apărute în urma imunizării. O concluzie ar putea fi prezentată mâine, dar specialiştii de la agenţia europeană a medicamentului s-au arătat optimişti în privinţa continuării vaccinării cu serul britanic.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si