„Într-o relație, spațiul personal devine esențial pentru menținerea identității. Acest spațiu este un pilon vital pentru dezvoltarea personală, esențial pentru sănătatea relației. Respectul față de granițele personale încurajează încrederea și respectul reciproc al partenerilor. Cum ajungem la acest echilibru între intimitatea comună și spațiul individual ne spune psihologul Cristian Andrei”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Spațiul personal într-o relație

„Acest teritoriu individual este extrem de prețios pentru echilibrul fiecărei persoane.

Ideea acesta că a trecut viața și nu știu când și nu știu ce am făcut în această viață este destul de dureroasă când apare, de obicei prea târziu, să ne gândim la asta. De aceea, încă din timp merită să cultivăm propria persoană și merită să avem un spațiu al nostru, individual, în care să existe valorile noastre, adică ceea ce prețuiești tu foarte mult. Putem să spunem că ești un om căruia îi place muzica foarte mult. Vrei să asculți muzică, poate vrei să și cânți și atunci este foarte bine să-ți delimitezi pentru tine un timp ca să faci acest lucru. Dacă în acel loc se potrivește și partenerul tău e foarte bine, dacă nu, acest om ar merita să înțeleagă că este ceva pentru tine și că el va beneficia de această persoană minunată și echilibrată care ești tu dacă ai acest spațiu.

La început noi putem să îi cerem celuilalt să respecte niște minute sau niște aspecte ale stilului nostru de viață. Noi, la rândul nostru, să-i să avem în reciprocitate aceeași atitudine. Trebuie știut că aici există câteva reguli. Una dintre ele este că dacă tu ai delimitat vinerea seara, de exemplu, un interval de timp în care tu studiezi pian sau asculți muzică, tu să fii primul care se ține de acest lucru pentru că dacă vei renunța din cinci săptămâni trei o să o lași baltă, celălalt nu are cum să respecte.

Creierul lui nu căpătat acest reflex condiționat de a se adapta la ritmul tău.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- „Fluturi în stomac” și relația stabilă. Psiholog Cristian Andrei: "Ești mai mult îndrăgostit de imaginea pe care o creezi în mintea ta"

Pe urmă, lucrurile trebuie făcute cu blândețe, adică nu trebuie să sesizeze partenerul tău sau partenera ta că ești agresiv când îți aloci din lucrurile astea. Nu trebuie să dai senzația de egoism feroce ca și cum i-ai reproșat celuilalt că odată cu venirea în viața ta, tu ai pierdut acest lucru. Poți pur și simplu să o faci cu zâmbetul pe buze, poți să spui mulțumesc după ce cealaltă persoană a acceptat lucrul ăsta și poți, de asemenea, să-i dai puțin feedback despre ce face acolo, cum a fost, și așa mai departe, ca să vadă că există niște beneficii”, a explicat Cristian Andrei, psiholog.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si