"Lista locurilor de muncă devine tot mai scurtă odată cu înaintarea în vârstă. Cei care au peste 45 de ani spun că reușesc cu greu să se mai angajeze, chiar dacă au experiența necesară. Deși sunt statornici la locul de muncă și își schimbă domeniul doar forțați de împrejurări, aceștia spun că angajatorii le dau mai multe șanse tinerilor. Astfel că mulți se mulțumesc să devină paznici sau casieri", a transmis Cristian Sabbagh.

Joburi mai greu de găsit după 45 de ani

Așa suna nemulțumirile celor care au trecut de 45 de ani și își caută un loc de muncă. Dar angajatorii preferă tinerii în cele mai multe cazuri, iar pentru cei trecuți de prima tinerețe devine o misiune aproape imposibilă.

"Sunt ceva mai puțin flexibili și în multe cazuri, din păcate, sunt mai greu adaptabili la cerințele de pe piața muncii, le lipsesc, spre exemplu, competențe digitale care sunt caăutate de angajatori", a declarat Ana Călugăru, director de comunicare Ejobs România.

Specialiștii spun însă că angajații mai experimentați ar aduce un plus oricărei companii, pentru că sunt cei mai stabili pe piața muncii și fac o schimbare doar atunci când sunt fortați de împrejurări. Și cum nu au o gamă variată de posibilități, cei mai mulți se mulțumesc cu locuri de muncă în domenii precum retail, pază și protecție, call center sau îngrijirea copiilor.

Doamna din imagini a povestit experienta ei atunci când a decis să renunțe la locul de muncă pe care îl avea de o viață.

Spune că a fost o provocare, iar de cele mai multe ori nici nu primea răspuns atunci când aplica pentru un job.

"Am fost obligată la 43 de ani să-mi schimb... eu am fost electronistă de meserie și a trebuit să mă reprofilez. Și atunci am facut cursuri de astea, de bonă și m-am reprofilat. Crunt, crunt a fost crede-mă. Dacă aveai 43 de ani erai considerat nu bătrân, foarte batran...",

a spus o doamnă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un bărbat a îngropat 5 cufere cu comori de peste 2 milioane de dolari și a strecurat indicii într-o carte. Cine le găsește le păstrează- antena3.ro

Citeste si: LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024| A doua zi de alegeri în diaspora. 40.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 3:00- wowbiz.ro

Agentia Națională pentru Ocuparea forței de Muncă oferă stimulente financiare timp de un an angajatorilor care oferă posibilitatea reintegrării pe piața muncii.

"Pot solicita de la instituția noastră un sprijin financiar, de fapt o subvenție, de 2250 de lei pe lună pentru fiecare persoană încadrată în această categorie de peste 45 de ani", a declarat Corina Scarlat, șef serviciu comunicare ANOFM.

Oamenii spun că cei trecuți de prima tinerețe aduc la noul loc de muncă și experiența acumulată.

Anul trecut, aproape o sută de mii de persoane cu vârste de peste 45 de ani și-au schimbat locul de muncă.

 

Citește și: VIDEO- "Am lăsat bani în mașina de spălat, să ne înmormântați pe amândoi". Mărturiile șocante ale rudelor bărbatului care și-a ucis concubina, apoi s-a sinucis

Citeste si: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie- kfetele.ro

Citeste si: Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"- radioimpuls.ro

Citeste si: A murit Gabriel Cotabiță. Cântărețul avea 69 de ani- antena3.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: