Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Stil de viață sănătos cu karate! Ce beneficii aduce acest sport?

Unul dintre cele mai căutate sporturi la ora actuală este karate. Cei care apelează la acest sport au parte de beneficii pe toate planurile: fizice, psihice și emoționale.

Maria Stiuca,

Karate, un stil de viață [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„O minte sănătoasă <<locuiește>> într-un corp sănătos! Iar pentru un trup sănătos, cel mai bun aliat este sportul.

Tot mai multe persoane încep să adopte mișcarea zilnică drept stil de viață, iar unul dintre cele mai căutate sporturi la ora actuală este karate. Cei care practică antrenamentele de acest fel se bucură de beneficii pe toate planurile: fizice, psihice și emoționale”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Karate, pentru un stil de viață sănătos

Așa începe o ședință de karate Kyokushin. Disciplina este una dintre ramificațiile artelor marțiale care se bazează pe o dezvoltare paralelă a trupului și a spiritului.

„Față de alte sporturi, am observat că aici, antrenamentele nu conțin doar tehnică, circuite, jocuri, ci și tehnici de meditație și de respirație interioară care te ajută să ai simțurile mereu activate”, a spus Gabriela Badiu, sportivă.

Citește și: VIDEO- Robbie Williams, patron de club de fotbal. Artistul englez a cumpărat o echipă din liga a treia

Cursanții sunt încântați să descopere că antrenamentele nu se rezumă doar la antrenarea condiției fizice. Gabriela este magistrat de profesie și practica acest sport de 9 ani. Simte că în toată această perioadă s-a transformat, ca om.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Sunt un om foarte calm și liniștit și eu știu că această stare provine din practicarea artelor marțiale. De asemenea, te ajută foarte mult acest sport să dezvolți stăpânirea de sine”, a mai spus Gabriela.

Tânăra nu este singura care și-a dat seama că acest tip de arte marțiale înseamnă mai mult decât tehnici de apărare.

„Pentru sănătatea noastră mentală, pentru interiorul nostru, te simți mai puternic fizic, nu are nici măcar un minus”, a spus Maria Varga, sportivă.

„Pentru mine este ca și un stil de viață, eu m-am obișnuit cu acest sport, dacă nu merg într-o zi la antrenament mă simt vinovată cumva”, a explicat Rianna Ciobanu, campioana României la karate Kyoukushin.

Karatele Kyoukushin este un sport care s-a dezvoltat foarte mult în România ultimelor decenii. Pentru că este o formă de arte marțiale care te ajută să stăpânești la perfecție tehnicile de apărare, este adesea frecventat de doamne și domnișoare.

Fascinația sportivilor pentru karate Kyoukushin este atât de mare încât zilele acestea a fost organizat, în vestul țării, cel mai mare stagiu de kumite din tara noastră, acea ramură a artelor marțiale care presupune lupta corp la corp.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Toți care pornesc pe calea asta își doresc să facă toată viața, nu doar pentru competiție, diplome și cupe, ci pentru a se cunoaște pe ei înșiși mai bine, să ajungă mai puternici, mai veseli și mai sănătoși”, a explicat Harris Wallmen, antrenorul lotului național de karate Kyoukushin.

Antrenorii îi sfătuiesc pe părinții care își doresc ca micuțul sau micuța lor să practice acest tip de sport, să îl înscrie după împlinirea vârstei de 6 ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI