Câte o acadea și doar câteva jucării și-au dorit de Crăciun Darius, Marius și Eric- trei frați care locuiesc împreună cu părinții într-o cămăruță izolată, la marginea orașului Galați. Cei trei își trăiesc copilăria î ntre patru pereți șubrezi cu acoperișul aproape să cadă. Adăpostul cu greu poate fi numit casă- înăuntru încap doar două paturi, un dulap și o sobă care le ține loc de bec.

Curent electric n-au avut niciodată.

„Acești copii nu au văzut niciodată un televizor. Noaptea când se întunecă rămân în întuneric și se folosesc de o lanternă care să le lumineze camera și viața”, spun voluntarii.

Sărbătorile de anul acesta le-au adus celor trei frați zâmbetul pe buze, speranță și un strop de fericire în priviri pentru că n-au mai simțit că au fost ocoliți de Moș Crăciun. Mai mulți voluntari impresionați de povestea lor s-au mobilizat și le-au arătat ce înseamnă bucuria sărbătorilor.

Crăciunul a venit cu bucurie în sufletele copiilor nevoiași din Galați, datorită bunilor samariteni

Micuții au primit de la dulciurile mult visate până la jucării, mâncare, rechizite, haine și încălțăminte. Anul acesta, în cămăruța îngustă și-au găsit locul, pentru prima dată, nu unul, ci doi brazi de Crăciun, de care micuții se bucură ca să compenseze, parcă, lipsurile din anii precedenți. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

De fericirea celor trei frați, dar și a altor 170 de copii din 68 de familii nevoiașe e responsabilă Tatiana Vrabie- un terapeut, care și-a dorit să vindece nu doar durerea fizică a oamenilor, ci și suferința sufletească a celor aflați în nevoie.

„Am fost și am căutat familii și am căutat case care arătau destul de rău. Am intrat să vedem cine e acolo, cine doarme în astfel de case și care este situația lor. Am intrat, am deschis frigiderul, șifonierul și am vrut să văd care este realitatea și nu era deloc frumoasă. I-am luat cumva sub aripa noastră și când au nevoie de alimente, de ceva care le lipsește, noi sărim în ajutorul lor să le fim aproape”, spun voluntarii.

Daruri pentru copiii mai puțin norocoși vin și din străinătate

Tatiana a înființat o asociație. Alături de câțiva voluntari și o mulțime de oameni cu suflet care au înțeles cât de important este să întinzi o mână de ajutor semenilor greu încercați de soartă, reușește să facă fericiți sute de copii. Faptele bune le face tot timpul anului, dar în preajma sărbătorilor, desfășurarea de forțe este și mai mare:

Gesturi de omenie vin de peste tot, chiar și de peste hotare.

„Am primit recent de la două doamne din Anglia și din Germania. Încălțămintea de acolo este tot de la doamna din Anglia. Ne-a trimis 15 perechi de încălțăminte. Oamenii se mobilizează chiar și din afară”, spun voluntarii.

În jur de o mie de pachete au ajuns la sărmani din mai multe județe.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si