Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Sute de oameni s-au adunat în Stonehenge, Marea Britanie, pentru a celebra solstițiul de iarnă

A fost agitație mare în Stonehenge din Marea Britanie după ce sute de oameni s-au adunat să sărbătorească solstițiul de iarnă. Evenimentul este consierat tradiție și se ține anual.

Maria Stiuca,

Iarna astronomică, sărbătorită la Stonehenge [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

„Imaginile zilei vin din Marea Britanie, acolo unde sute de oameni s-au adunat la Stonehenge să sărbătorească solstițiul de iarnă.
Potrivit tradiției, mulțimea se strânge în fiecare an la monumentul preistoric pentru a urmări răsăritul. Pietrele de forme ciudate, ridicate acum 5.000 de ani, ar fi avut funcţia unui calendar. După solstițiul de iarnă de azi, durata zilelor va începe să crească treptat, iar cea a nopților să scadă. Fenomenul este legat de mișcarea Pământului în jurul Soarelui și marchează totodată iarna astronomică”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D. 

Citește și: Solstițiul de Iarnă 2023. Superstiții pentru 22 decembrie: Ce nu este indicat să faci în această zi?

Citeste si: Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: Un condamnat la moarte din SUA a fost rugat de autorități să-și aleagă metoda prin care preferă să fie executat- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI