Rubarba sau reventul cum i se mai spune este o plantă originară din Tibet, care, ulterior, a fost cultivata si în Europa.La noi se gaseste mai ales in Transilvania unde localnicii o folosesc la diferite preparate.

Frunzele de rubarba nu sunt comestibile deoarece contin o substanta toxica insa tulpina este un adevarat aliment-medicament. Are doar 16 calorii la 100 de grame si este bogata in proteine, minerale, grasimi, fibre si carbohidrati.

Citeste si: Rețetă de cozonac cu cacao, nucă și rahat

Prin urmare, medicii spun ca este un excelent tonic si antibacterian natural.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dr. Rebeca Mihut Groze, medic specialist diabet si nutritie: Rubarba este o planta deosebita datorita efectelor anti-inflamatoare, anti-cancerigene si anti-oxidante pe care le contine. Continutul bogat in vitamina C ajuta la o mai buna functionare a sistemului imunitar, iar continutul bogat in fibre la o mai buna functionare a sistemului digestiv.

Citeste si: Mâncare de post, după rețete de altădată. Kera Calița își spune TOT

Asadar, daca pana acum nu ati mancat rubarba, noi am mers la un bucatar care sa ne explice cum se prepara o tarta din aceasta planta minune, care se vinde acum in magazine cu opt lei kilogramul.

Pentru aluatul de tarta aveti nevoie de 240 g de faina, 125 g unt, 2 lingurite lapte, 1 lingurita nucsoara, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 oua si un praf de sare.

Iar pentru crema: 200 g iaurt grecesc, 80 g zahar pudra, 250 g mascarpone, 150 ml frisca lichida. Pentru jeleu de rubarba: 120 g zahar, zeama de la 2 portocale, 2 lingurite de vanilie si patru tije de rubarba.

Daca tarta si crema se pregatesc intr-un mod obisnuit, jeleul din rubarba are un secret.

In timp ce se face jeleul ,intr-o alta cratita se pregateste crema anglais. Dupa ce totul este gata se trece la plating.

Citeste si: VIDEO| Deserturile frantuzesti si torturile iau locul prajiturilor traditionale de Paste!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si