La ora pranzului, Suceava arata ca marile orase: soselele si, implicit, trecatorii sunt sufocati de noxe. Tocmai pentru o gura de aer proaspat, autoritatile au eliberat licente de transport persoane in regim de taxi, pentru masinile electrice.

S-au amenajat deja 24 de statii de incarcare, unde cei care fac taximetrie vor putea sa alimenteze gratuit, in urmatorii 4 ani.

Inclusiv viceprimarul conduce o masina electrica si spera ca puterea exemplului va schimba mentalitati. Eugen, care face taximetrie pe o masina diesel, nu-si permite investitia.

In aceeasi situatie e si Teodor, care de 15 ani face curse cu un autoturism vechi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

In Timisoara, in schimb, unii taximetristi au decis sa investeasca in masini ecologice, hibrid si nu regreta decizia.

Circula pana la 60 de kilometri pe ora cu energie electrica, iar apoi cu ajutorul carburantului.

Citeste si: VIDEO| Prima autostrada electrica pentru camioane, inaugurata in Germania

Pretul pe kilometru a ramas acelasi pentru client. Avantaje sunt si pentru proprietarul masinii: cheltuielile sunt chiar si de 3 ori mai mici decat pentru un autoturism diesel sau benzina.

In afara de Timisoara, si-au achizitionat masini ecologice- fie ele hibrid sau suta la suta electrice- si taximetristii din Cluj, Arad, Brasov si Botosani. Totul, datorita costurilor reduse, dar si a subventiei de la stat de 10.000 de euro.

Vanzarea de masini electrice a crescut in ultimii ani, in Romania.bPotrivit asociatiei producatorilor si importatorilor de autoturisme, ai nostri soferi ai cumparat aproape 4000 de masini hibrid si aproximativ 700 electrice, anul trecut.

Si, totusi, e foarte putin, comparativ cu alte tari. Dupa ultimele estimari din 2017, in lume exista peste doua milioane de autoturisme suta la suta electrice, cele mai multe fiind in Statele Unite ale Americii, China si Japonia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si