In articol:
Cu toții ce punem întrebarea cât de sănătoși suntem și cât timp ne-a rămas de trăit pe pământ, dar nimeni nu are răspunsul exact la aceste întrebări.
Citește și: Trei boli pe care le poți dezvolta dacă mergi la piscină. Cum poți evita îmbolnăvirea
Chiar dacă nu sunt foarte cunoscute de publicul larg, există mai multe modalități de a-ți testa singur acasă nivelul de sănătate, potrivit Today.com.
Cum să faci singur acasă "testul adevărului"
Medicul Natalie Azar a apărut recent în emisiunea Today Show, la un post TV american, și le-a vorbit telespectatorilor despre testul, pe care unii profesioniști din domeniul medical îl
"Este un marker indirect al sănătății tale”, a explicat ea, explicând că se numește testul"sit to stand" sau testul de ridicare în picioare (SRT).
Ce este testul sit-to-stand sau testul ridicării din șezut în poziție dreaptă? Dacă ești interesat să încerci testul acasă, este destul de simplu.
Tot ce trebuie să faci este să treci de la starea în picioare la așezarea cu picioarele încrucișate pe pământ înainte de a te ridica din nou, fără a-ți folosi nicio parte a corpului în afară de picioare și mușchii de
Dacă reușești să-l faci fără niciun suport, ai 10 puncte.
Toți cei care participă la test pierd puncte pentru oricare dintre următoarele mișcări:
Mâna folosită pentru sprijin: -1 punct
Genunchi folosit pentru sprijin: -1 punct
Antebraț folosit pentru sprijin: -1 punct
O mână pe genunchi sau coapsă: -1 punct
O parte a piciorului folosită pentru sprijin: -1 punct
Cum stai cu sănătatea cardiovasculară?
Dr. Azar a explicat că fitness-ul musculo-scheletic poate fi legat de sănătatea cardiovasculară.
Există, de asemenea, un raport al Societății Europene de Cardiologie care explică că există o corelație între testul ridicării fără sprijin și speranța de viață a persoanelor din grupa de vârstă 51-80 de ani.
Raportul a adăugat că persoanele care au primit un scor de 0-3 au o șansă mai mare de a muri decât oricine obține cu un scor de 8-10.
„Opt puncte sau mai mult este tot ceea ce vrei”, a spus dr. Azar. Totuși, testul nu ține cont de "limitările musculo-scheletice” sau reumatism, spune Azar.
Deci, dacă ai probleme de mobilitate, scorul tău s-ar putea să nu ajungă niciodată la 10. Asta nu înseamnă că nu ești sănătos și în formă, explică Azar.
Azar adaugă că face regulat test și că nu întotdeauna propriul ei scor este perfect, deși medicul se află într-o sănătate fizică excelentă. O mulțime de factori pot intra în joc. Dacă, de exemplu, nu ai dormit bine sau te doare spatele, mai așteaptă până să reiei testul.